Monday, September 24, 2012

A football match live from Old Trafford, Greater Manchester

Assalamualaikum semua,


Punya la lama menghilang, tiba-tiba muncul balik nak cerita pasal football match pulak. haha. Ye la, untuk peminat bola sepak Premier League, hari ni kan ada important match between Manchester United (MU) dengan Liverpool. Tu yang tiba-tiba terasa nak kongsi pengalaman tengok live game di Old Trafford Stadium minggu lepas.


I was given chance to witness the moment of victory when MU defeated Wigan 4-0, live from their famous theater of dreams, Old Trafford Stadium on 15th September 2012. Honestly, I am not a sport addict, nor am I a football die hard fan. Kadang-kadang tu bukan paham sangat pun rules dalam permainan bola sepak ni. haha.


The only thing that I know is, satu team dok pulun nak bagi masuk gol belah sini, lagi satu team pulak, pulun nk bawak masuk bola belah sana. What happen in between, I don't really give it a damn. haha. Ye la, selama ni dok dapat gambaran tengok bola dekat stadium mesti ganas, panas, serabut kepala otak, tu yang malas tu. :p


However, after spending almost 2 hours watching one live game from the legendary Old Trafford Stadium, my perception has proven to be wrong since then. Best rupanya tengok live game macam ni. Nak-nak pulak kelab gergasi macam MU yang main, lagi la bertambah excitement nya. Every single moment will seem to carry the roar of almost 80000 fans in your ears. Gempak gila!


Ok lah, takmau cakap banyak, jom kita layan gambar pulak yea!


Entrance ticket to the Theater of Dreams


The crowd in front of the main building


Bila crowd dah mula reda, baru tenang sikit nak bergambar kat depan tu


Tempat scan ticket nak masuk dalam stadium


View from our seat


 Another shot


Tak berapa ikut tema The Red Devils. Jadila tu merah sikit-sikit. :p


I was there together with them


Pengalaman sekali seumur hidup


Saat-saat lepas gol. Big winning. 4-0


Hati gumbira puas hati sebab menang. Berbaloi beli tiket mahal pun.


The exit from Sir Alex Ferguson Stand


We are glad that we went there


That was it about my visit to Old Trafford Stadium. Pengalaman yang memang takkan dilupakan. Owh anyway, I bukan setakat pergi Old Trafford, but I also visited the other 3 giants who are leading the league at the moment, Etihad Stadium (Manchester City), Emirates Stadium (Arsenal), and Stamford Bridge Stadium (Chelsea). Kalau rajin nanti I update pasal all these visits okay? Tapi semua ni sekadar melawat je la, takde tengok game apa pun. Rabak poket kalau semua pun nak tengok. haha. 


7 comments:

asfahani said...

phewitt berjalan dgn cik abang ke!heheh.best gile dpt tgk live..byk gol pulak tu.berbaloi2..

aimy said...

this is superb... ok...plan... 2014 plak...:)

amirah said...

As:

hahaha. pegi conference kat loughborough yang betolnya, lepas tu jumpa kat sana. memang best gila!! pengalaman sekali seumur hidup kot. :)

amirah said...

Amy:

Memang sangat fun!! You should do something like this too. ehem..:p

farah zainal said...

Pergghhh tak kira...tahun depan layan satu game kat Old Trafford gak!

amirah said...

Ein:

Sila pegi jangan tak pegi! you won't regret it. Daripada tak minat bola terus rasa excited. haha. :p

naim mazri said...

Cane nak beli tiket game ye?