Thursday, December 29, 2011

Love is here to stay

Assalamualaikum,


Amboi lama sungguh tak report duty dekat Encik Diari. Busy tak terkata mengalahkan Datin Seri. Kadang-kadang sempat curi-curi online je. Nak duduk mengadap komputer 24jam macam dekat Wollongong memang tidak la.


What makes me so busy? I think the previous photo posted in this entry tells everything. My hectic life will at least continue until my last day in Malaysia which will be on 16th of January.


Walaupun penat asyik ke hulu ke hilir, I rasa cuti kali ni sungguh eventful. Setiap hari I keluar, pusing-pusing entah ke mana-mana, bila tengok jam, eh, tetiba dah petang. Esoknya pun macam tu jugak. Sedar tak sedar dah dekat 3 minggu I kat tanah air tercinta. How time flies~~


Whenever I am at home, I feel like not wanting to leave any more. Everything seems to be so perfect especially when I spend a little extra time with my dearest littlest sister. She could be a wee bit annoying at times, but this spoiled little brat has always be the apple of our eyes.


Hari-hari musti mau carik gadoh dengan Cheq
Eh, kitorang ada 2 bijik gigi kapak yang gedabak lah.haha.. :p


video
Main teka-teka benda masa bosan tunggu order dinner yang super lambat

Wednesday, December 28, 2011

Wordless Wednesday #1


It says so much that it doesn't need any description.. ;)

Friday, December 9, 2011

There is no place like home

Hi everybody!!


Here is a little update on my journey back home from Wollongong to Sydney to Kuala Lumpur and finally to Penang. They were all good and I'm now back at my lovely home safe and sound.


To make it short, I think I'm gonna shower you with heaps and heaps of pictures and let them do the talking. I believe they will best describe everything.



1) Before leaving Australia


Coffee time with my housemate, Kak Ean


They are whom I would call sisters forever, Kak Fish & Kak Ean


At the airport with Aimy and Mala. Thank you for sending me off.
Happy graduating both of you!!


2) Transit in Kuala Lumpur



After more than a year, amri_mira reunited.
Dah selebet gila time ni after long flight. haha.


Thanks.. :)


Lapor diri pertama kat McD KLIA. Prosperity Burger. Nyam!!
Macam mana nak pupuk budaya kemas meja and buang sampah sendiri  lepas makan dekat fast food eh?
We need that culture like very seriously.

3) Penang the great


Lapor diri ke-2 dekat Nasi Kandar Pokok Ketapang. Nasi+Ayam Madu Sedap Gila+Kuah Campur
Double heavy dinner malam tu!! Ayo ammaa!! ;O


Masuk je gate rumah, dari jauh dah nampak ni tertampal dekat pintu.
Dah boleh agak dah siapa punya kerja.


There she is. Masuk je pintu terus nampak gantung-gantung ni.
Terharuuuuuu!! Huda, kakak loves you so much!!


And I got this some more. Also from Huda.
Mana la I tak sentiasa rindu kat budak kecik ni. Haihhh.


Love love love!!


Lapor diri ke-3. Sambal cencaru belah belakang.
I know, makan non-stop. Do I care? Not at all. kehkehkeh.


So these are basically all the things that I have been throughout my journey. And I love every single moment I had so far. Sejauh mana pun kita merantau, tanah air sendiri tetap menjadi pujaan hati. Ni baru setahun I tak balik. Kalau yang dah merantau berpuluh-puluh tahun tu macam mana la agaknya perasaan diorang ye? Hmmm..


Tuesday, December 6, 2011

Hello Malaysia!! See you in 24 hours!!

Dear diary,


The time is finally here. Tomorrow night I will set my feet in Kuala Lumpur for a few hours and continue flying back to Penang on the same night. And then my summer holiday will officially start. InsyaAllah.


In the midst of my own hectic schedule, with so many tasks need to vitally be completed, I hope my short break will provide me with something rewarding in any possible way. Rewarding here means very deep to me and only myself will understand.


Tak sabar nak balik peluk cium mak and bapak. It has been more than a year. Rasa macam kurang je keberkatan bila dah lama tak balik salam cium tangan parents. Rasulullah Saw pernah bersabda, Keredhaan Allah terdapat pada keredhaan ibu bapa, dan kemurkaan Allah terletak pada kemurkaan ibu bapa. 


So, to those yang ada peluang salam parents hari-hari, sila la gunakan sebaik-baiknya. Rebutlah peluang nak dapat keberkatan tu. Cukup dengan buat parents kita redha dan bahagia dengan apa yang kita buat setiap hari. And I'm pretty sure that I am lack of that very lately. When I look back and think, I know that I need to go home and gain back the strength all over again.


Pray for my safe journey home. 
Wait for more updates from Malaysia. 
Till then, Sayonara! =))


Love from the land down under,
WhiteAdmiral

Sunday, December 4, 2011

My little handsome drummer

Hi!


Did I ever tell you about my weekly activities on Fridays? Kalau nama aktiviti best tu haruslah pasal makan-makan. As if you don't know me? hehe. Biasa tiap-tiap hari Jumaat kitorang akan ada TGIF (our own definition of makan sedap kat sini). 


Venue TGIF ni  biasanya kat umah Kak Fish since she normally will be our Master Chef. So, last week turn memasak nasik kerabu. Sedap yang amat. Unfortunately I was down with diarrhea so tak dapat tolong masa preparation and tak dapat nak enjoy the food. Terasa sangat rugi. huhu.


Sambil makan tu, memang kitorang akan dihiburkan dengan keletah budak berdua yang super lasak but adorable; Adam and Aydin. Eh, dah banyak kali Adam enterframe dalam blog ni kan. Kali ni I nak cerita pasal Aydin lah pulak. 


Aydin ni dah nampak gaya dia yang sangat passion dengan drum. Pantang bukak cover, dia dulu yang pergi menyelit sambil mulut bising mintak tolong ambikkan sticks. Bila dah letak atas stool, dia punya ketuk memang taknak kalah. Semua nak dicapainya, cymbal, snare, tom, hi-hat, kalau kaki sampai tu agaknya bass pun dia dapat capai.


This videos were taken during our dinner at Kak Fish's house. Silalah tengok gelagat budak yang baru berusia 16 bulan ni gigih mengetuk drum lagak profesional sambil mulut bising entah apa yang dibebelnya. 


video
Comel sangat ni. Dah besar nanti jadi drummer handsome eh.hehe.


Dalam video kat bawah ni pulak I gelak pecah perut tengok si Aydin ni. Marah bukan main bila orang letak cap dekat kepala dia. Konsentrasi terganggu agaknya bila cap besar tutup mata. Yang lucunya, Aydin gigih nak cabut cap, tapi sticks tak lepas dari tangan. Alahai Aydin, takde orang nak rebut stick you tu la. hahaha.


video
Pardon my noisy laugh. Serious annoying gila dengar. Tapi takleh tahan. haha.