Thursday, January 31, 2013

Carrie Beach re-visited

Assalamualaikum,


Salam hari terakhir untuk bulan Januari 2013. Is it seriously tomorrow is February 1st already? MasyaAllah cepatnya masa berjalan. Tak terkejar rasanya perjalanan masa yang terlampau laju ni. Speaking of which, this means my big day is coming in less than two months time!! Yayy!! But too bad both of the pengantins are still living abroad. Nayy!!


After a series of gloomy and rainy days in Wollongong (generally New South Wales), hari ni cuaca terang dengan matahari yang agak terik. Funny betol la cuaca dekat sini. Sampai ke sudah I tak bole nak biasakan diri. Minggu ni panas melampau sampai berlaku kebakaran hutan, minggu seterusnya pulak hujan lebat sampai keluar amaran banjir. Hmm, bencana alam silih berganti tanda usia bumi ni dah makin lanjut tunggu masa nak tamat agaknya kan? :(


Masa cuti Australian Day hari Isnin lepas, I had chance exploring most of the interesting places along Grand Pacific Drive (again). Kali ni lagi banyak tempat yang sempat singgah termasuklah Garie Beach yang I ada cerita baru-baru ni. Walaupun hujan yang boleh tahan lebat, tapi tetap best jalan-jalan dekat tepi laut!! Ombak sangat sangat sangat ganas, so memang tak dapat la nak bermandi manda. huhu. But we still had loads of fun anyway! :)


Ombak bekepul-kepul memutih kat belakang tu. Cantik! Tapi boleh tahan scary jugak la.


Larger view of Garie Beach.  Quite a private one with not so many people around.
Best kalau mandi dengan syarat cuaca elok la. Kalau macam ni punya gaya, mokcik takutttt.


Behind the scene. Right after the previous photo. Elok punya dok posing, sekali ombak kuat gila!
Hanna relax tak bergerak and statik je pun. Haku je yang over. Drama sungguh. T___T


Konon niat di hati nak mandi laut la, sekali tengok ombak macam nak telan orang, memang tak berani. Sudahnya jalan-jalan kat tepi pantai je. Tu pun basah sampai paha. Dah habis mengelak dah tu tapi tewas jugak dengan ombak yang ternyata lagi bertenaga. huhu.


video


video


3 comments:

Anonymous said...

Salam Mira..hr ni sempat jenguk blog Mira..lama tak singgah!mmg pelik weather kat Oz..haha rinduuuuu Oz!eh nak big day dah..tahniah..smoga kekal ke anak cucu..byk2 sabar dlm mnjalani bahtera perkahwinan...keep writing..

-Kak Suzie ex Gong-

amirah said...

Kak Suzie!! lamanya tak dengar khabar berita. nanti insyaAllah Mira hantar kad jemputan ye? kalau ada rezeki meh la makan kenduri sambil jalan-jalan penang. :)

Anonymous said...

I am really impressed with your writing skills and also
with the layout on your weblog. Is this a paid theme or did you customize it yourself?

Anyway keep up the nice quality writing, it is rare to
see a nice blog like this one nowadays.

Feel free to visit my web page - Christian Louboutin Shoes