Saturday, January 19, 2013

Saudades de você


Assalamualaikum,


Salam hujung minggu semua! Kepada yang ada peluang balik kampung jumpa parents masing-masing bila ada masa terluang macam hujung minggu ni, anda sungguh bertuah. Tak semua dapat peluang macam tu dalam hidup yang serba serbi busy sekarang ni tau. huhu.


Anyway, I baru lepas whatsapped dengan Kak Fish. She went back to Malaysia last night and I started to feel the absence already. Huwaaa. Takde dah orang nak tanya "Mira dah makan ke? Akak masak ni hari ni, ko nak tak?". Jawapan tak penahnye tidak. Kalau tak sempat pi makan sekalipun, nanti mesti dah siap tapau. Gila manja. haha. :p


Pastu dah takde coffee date dekat Rush lagi dah untuk sesi luahan perasaan pasal PhD yang memanjang je tertekan. Walaupun masing-masing tak penah paham dengan research masing-masing, tapi sesi luahan perasaan tu sangat crucial untuk tenangkan hati.


Well, every research is different but similar at the same time. Everybody has their own shitty time throughout the journey, but what's important is that you put yourself among the positive people that will keep you moving forward. I have so many positive people around me and one of them is Kak Fish.


So, when she's gone, I was quite taken aback. But it's okay, it won't take long before my turn to go. Focus with what I'm suppose to focus now. Knowing that I have got soo many things to do when I go back later on, I must at least complete the crucial parts while I'm still here. Positive Amirah, positive. :)


Sydney Airport, 18th January 2013. Well, it wasn't really a goodbye though.
I said "Jumpa dekat Malaysia nanti!" :')


Anyway, I started to miss the boys already, especially Adam. Sejak kebelakangan ni asyik busy memanjang, and Kak Fish pun pindah dok jauh sikit, so susah nak lepak rumah main dengan Adam and Aydin macam selalu. Hopefully they will still remember me the next time we see each other. Kalo tidak memang nak kene laaaa. haha.


Chenta hatiku. hikhik.


I miss those puppy eyes.
Tapi kalau time dia buat perangai banyak akai. Gerammmmm.
T________T


"Saudades de você" means "I miss you" in Portuguese. :)


3 comments:

farah zainal said...

Kak fish dah balik for good dah??? Tak apa babe...u tak lama lagi nak balik da...

amirah said...
This comment has been removed by the author.
amirah said...

Ein:

Yup, kak Fish went back already. Tu la, tengah bertahan lagi ni. Can't wait to go back. huhu.