Friday, January 4, 2013

Borang Kebenaran Berkahwin

Assalamualaikum,


Salam hari Jumaat semua. Sekejap je dah masuk hari ke-4 tahun 2013 kan? And trust me, this year will pass by in a blink of an eye, just like the previous years. So let's make full use of every moment we have in this year okay? :)


I baru lepas scan Borang Kebenaran Berkahwin (bagi pihak lelaki) and email it to my fiance. Sebenarnya dah banyak hari I janji nak kasi, tapi asyik lupaaa je. Hari-hari dia tanya baik-baik, "Dah siap ke belom isi borang?". I pulak hari-hari terlupa nak scan padahal dah siap isi lama dah.


Borang Kebenaran Berkahwin Negeri Melaka


Tapi pagi tadi masa message, macam biasa I tanya la "Nak kawen dengan saya tak?". Pastu dia jawab, "Nak, tapi awak tak bagi lagi borang cane nak kawen". Tersentap I you know. Terus haku kelam kabut pegi ofis scan borang, dan-dan tu jugak hantar email sebab takut tak boleh kawen punya pasal. hihihi. :p


Haa kau, dah kena sound macam tu baru nak terhegeh-hegeh nak buat. Biasala manusia, kalau tak kena pressure selalu la ambik ringan benda-benda macam ni. Padahal bukan kerja susah pun tapi nakk jugak tangguh-tangguh. My bad. Haihh.


Macam tu la kisahnya bila menguruskan hal perkahwinan bila sorang kat Australia, sorang kat Austria. Benda yang cepat jadi lambat lah sikit. hehe. But we are lucky because we have our parents at home to manage everything about the wedding ceremonies. We can never thank them enough though.


I personally think that mothers are by far the loveliest person ever created by Allah SWT. Like my mum, she has taken care of almost EVERYTHING for me. My wedding, my house, my money, my car, or you just name it, SEMUA pun mak yang tolong uruskan. I wish to be like her one day. I really do.


2 comments:

farah zainal said...

tak le bla message si Am hahaha!! bagus jugak reminder dia..hehehe

amirah said...

Ein:

Tu la pasal. dia tau kalau marah nanti tunang dia ni sentap. so dia gempaq sikit ja terus menggelabah. hehe.