Wednesday, September 26, 2012

My conference presentation in Loughborough, United Kingdom

Assalamualaikum,


Hai! Now I think I need to tell more about my main agenda to London. Takut nanti orang ingat I pi berjalan pulak padahal sebenarnya most of my time abroad was spent in Loughborough University, Leicester, United Kingdom. Yang selebihnya baru pergi melencong ke tempat-tempat lain. Itu haruslah kan. hehe.


I attended an international conference, Nonlinear Waves in Fluids 2012 that has taken place at Loughborough University from 11-14 September 2012. All in all, the presentation went well, Alhamdulillah. Guess what, I was the last presenter of the last day of the conference. Nervous gila menunggu banyak hari tau tak. T___T


My presentation. Alhamdulillah semua okay.
Eh eh nampak kepala Roger Grimshaw pulak, :p


One of the participants considered this conference as a luxurious one. Mewah bukan bermakna tempat tinggal mewah atau makanan  mewah, tapi pengisian yang sangat-sangat mewah. No parallel session at all. Semua orang berpeluang dengar presentation orang lain sebab tak ada satu pun sesi yang bertindih. And out of all the presenters, hanya 10% je yang students. Cuak gila ohhh!! ;O


Conference dinner, Yang hujung belah kanan tu lecturer dari Institute Teknologi Bandung, Indonesia.
Selamba je I bantai pakai jumper pi conference dinner. kahkahkah. :p




Apa yang paling best, conference ni dihadiri oleh kebanyakan pakar-pakar dalam area Nonlinear Waves in Fluids ni. Can you imagine, selama ni I baca buku diorang, tiba-tiba kali ni jumpa author depan mata. Serious rasa sangat-sangat teruja. Kalau ada bawak buku diorang masa tu confirm terus mintak signature. haha.


Roger Grimshaw. Penyumbang besar di dalam area Nonlinear Waves.
Sebut je nama dia confirm semua orang kenal.


Mark Ablowitz. Pakar dari University of Colorado USA.
I have been reading his book since I started my PhD 3 years ago.

Karl Helfrich (Oceanographic Institution, USA) and John Boyd (University of Michigan, USA)
They are extremely humble I tell you. :)


Sepanjang conference tu berlangsung, I duduk dekat rumah my old friend from UTM Skudai. Kami belajar sama-sama dari foundation, undergraduate and masters. Now Anne dah ada anak sorang pun, and dia tengah buat PhD also in similar area with me. Thank you for your hospitality Anne. Seronok tengok life Anne dengan family kat sana.



Loughborough city centre. Sempat lari pegi kejap masa lunch break 2 jam


Loughborough Uni main building. Cantik kannn???
Very English style siap dengan water fountain lagi.


Standard lah tu kalau datang melawat universiti tak amik gamba depan main gate mesti tak sah, hehe.


Sekarang tengah autumn kat sana. Tak lama lagi togel la pokok-pokok ni.haha.
Anyway tu anak bujang Anne. Ammar. He's very adorable. I miss him already.


So that's all I could share about my conference presentation in Loughborough Uni. I pergi sana di bawah tajaan Kementerian Pengajian Tinggi dan School of Mathematics University of Wollongong. Kalau nak harap pergi sendiri rasanya memang idak le. Memamg mahal sungguh perbelanjaan. Mujur ada orang nak sponsor. Thanks to both parties. :)


3 comments:

farah zainal said...

shopping primarks nampak??? hahaha proud of u girl!!

farah zainal said...
This comment has been removed by the author.
amirah said...

ein:

alamak kantoi. hahaha. tak shopping byk sgt pun. kena spend a few days just for shopping i guess. hari tu kejap sgt tak puas!