Sunday, December 4, 2011

My little handsome drummer

Hi!


Did I ever tell you about my weekly activities on Fridays? Kalau nama aktiviti best tu haruslah pasal makan-makan. As if you don't know me? hehe. Biasa tiap-tiap hari Jumaat kitorang akan ada TGIF (our own definition of makan sedap kat sini). 


Venue TGIF ni  biasanya kat umah Kak Fish since she normally will be our Master Chef. So, last week turn memasak nasik kerabu. Sedap yang amat. Unfortunately I was down with diarrhea so tak dapat tolong masa preparation and tak dapat nak enjoy the food. Terasa sangat rugi. huhu.


Sambil makan tu, memang kitorang akan dihiburkan dengan keletah budak berdua yang super lasak but adorable; Adam and Aydin. Eh, dah banyak kali Adam enterframe dalam blog ni kan. Kali ni I nak cerita pasal Aydin lah pulak. 


Aydin ni dah nampak gaya dia yang sangat passion dengan drum. Pantang bukak cover, dia dulu yang pergi menyelit sambil mulut bising mintak tolong ambikkan sticks. Bila dah letak atas stool, dia punya ketuk memang taknak kalah. Semua nak dicapainya, cymbal, snare, tom, hi-hat, kalau kaki sampai tu agaknya bass pun dia dapat capai.


This videos were taken during our dinner at Kak Fish's house. Silalah tengok gelagat budak yang baru berusia 16 bulan ni gigih mengetuk drum lagak profesional sambil mulut bising entah apa yang dibebelnya. 


video
Comel sangat ni. Dah besar nanti jadi drummer handsome eh.hehe.


Dalam video kat bawah ni pulak I gelak pecah perut tengok si Aydin ni. Marah bukan main bila orang letak cap dekat kepala dia. Konsentrasi terganggu agaknya bila cap besar tutup mata. Yang lucunya, Aydin gigih nak cabut cap, tapi sticks tak lepas dari tangan. Alahai Aydin, takde orang nak rebut stick you tu la. hahaha.


video
Pardon my noisy laugh. Serious annoying gila dengar. Tapi takleh tahan. haha.

No comments: