Wednesday, August 17, 2011

An evening at the park with Adam



20 minutes with Adam at the park is certainly quite a challenge, but very fun indeed. Berpeluh jugak dibuatnya main kejar-kejar dengan dia. It's amazing to see how a toddler could win my heart with no matter what he did.


Adam camwhoring lagi.hahaha.


Kalau dah nama pun main dengan Adam, sila letak tepi you punya sopan-santun atau ayu-ayu. Let alone nak jalan slow-slow lemah gemalai. Takde maknanya! Habis satu play park tu I berlari kejar dia. Wedges tak wedges. Semua aku belasah. kahkahkah. 


video
Adam busy playing



I noticed that toddlers tend to throw tantrums in order to attract our attention. It seems like they do have such a strong emotion and try to let us understand, but do not know exactly how to express themselves.


When this happens, it's either you set off the tantrum or calm the situation, both will definitely work. But I will choose the latter one. Calm the situation by looking at the soft side of him.


Merajuk peluk tiang taknak balik sebelum aksi guling-guling


For instance, masa nak ajak balik, Adam berguling-guling kat tanah sebab taknak ikut I naik atas. Kalau biar lama sikit mau bertukar warna budak tu jadi coklat sama dengan tanah. Habis comot anak teruna putih melepak ni nanti. So, what I did was to pretend a fake cry


Sebab I tau itu dia punya kelemahan. Kalau buat-buat nangis, nanti dia akan datang pujuk, peluk kita konon-konon suruh diam la. Macam yang orang selalu buat dekat dia. Bila dia dah datang peluk tu, I terus dukung, cepat-cepat bawak dia naik atas. hahahaha. Sorry Adam sebab main tipu!! :p


Hmm, look at how emotional triggers can easily touch a person's heart even just for a little one. I wonder if there is any possibility that emotional tears are made of different chemical components that relay chemical messages to the heart? If so, yes, somehow I do agree that tears are words the heart can't express. Very meaningful.


1 comment:

MHazrat said...

ngan titew jgan wat mcm tu tau...klo main nangis tipu-tipu sure titew tarik pipi gebu kakak taw..... hehehe...