Tuesday, August 30, 2011

Goodbye Ramadhan Kareem. Welcome Eid Mubarak.

Assalamualaikum,


Salam 1 Syawal buat seluruh umat Islam di seluruh dunia terutamanya mak, bapak dan kaum keluarga di Penang, Malaysia. Sebahagian besar umat Islam meraikan 1 Syawal pada hari ni namun nampaknya tidak bagi Wollongong Australia yang hanya akan menyambutnya pada hari Rabu, 31 Ogos 2011.


Ini merupakan pengalaman ke-2 saya menyambut Eid sebagai anak perantau. Let me be honest with you, the feeling is so much different compared to having all your beloved person around. Sungguh berbeza. Namun tetap bermakna. InsyaAllah.


Sekarang I tak berapa ada mood nak kongsi apa-apa. Mungkin mood tu dah kena kidnap akibat  semua orang Malaysia dah raya dulu tinggal I sorang-sorang raya hari Rabu. Sedey oo.. Buat yang seangkatan dengan I, mungkin ini rezeki kita untuk tambah pahala extra satu hari lagi di bulan Ramadhan. Anugerah bukan? :)

Whatever it is, I just want to wish everybody a very happy Eid no matter which part of the world you are now. Let's have the most blissful celebration shall we? 


video
Rutin keluarga yang paling I rindukan.
Takbir raya bersama-sama.

4 comments:

fArhAnA said...

:'(

amirah said...

Farhana:

Jangan sedih2 ye. Jom kita raya same2 kat sini..:)

Suzana said...

Adeh..baru play clip tu 33 saat, terus stop..tak tahan, syahdu gile..Esok kite raya sama2 ye..

-KakSu-

amirah said...

Kak Su:

Huhu. memang tak tahan sedih kalau teringat family. Tapi so far so good. Not that bad lah sebenanya. Ramai family angkat kat sini.hehehe..=))