Monday, April 29, 2013

Orked Basyeerah Binti Muhammad Hanif

Assalamualaikum semua!


I know many of you have already got the experience of being an aunt or uncle right? Me? This is my first time. hehe. Sebelum ni ada la anak cousins la apa la kan, but this time around, I've got my own anak buah yeayy!! Seronok rupanya jadi makcik ni kan? Ni baru dapat anak buah dah excited camni, kalau dapat anak sendiri nanti mesti laaaagi best kan kan? Doa-doakan la I dengan suami dimurahkan rezeki cepat-cepat ye? :)


So anyway, my brother and his wife just welcomed their first born on Friday, April 26th 2013 at around 12.20 noon. To make it more interesting, this little baby girl shares her birth date with her grandmother. So, orang yang paling happy mestilah mak sebab dapat hadiah birthday sorang cucu. Cucu sulung pulak tu. I can see how sparkling my mom's eyes every time she has Orked hugged tightly to her chest.


Orked Basyeerah Binti Muhammad Hanif


Ohh, they decided to name their daughter as Orked Basyeerah that means "Orked yang menyampaikan khabar gembira". Klasik kan nama Orked tu? Tak penah lagi dengar nama klasik macam Orked, Mawar, Anggerik or nama-nama bunga lain dah zaman sekarang ni. Budak-budak sekarang nama bukan main moden lagi. Nak pronounce pun payah bukan main, nak eja apatah lagi. hehe. 


Welcoming the new princess of the family.
Our latest addiction. The center of attention. 


Harapnya our Orked akan membesar sebagai seorang wanita yang solehah, yang sentiasa taat dengan perintah Allah, Rasul dan ibu bapa. As beautiful as her name is, we hope she grows up to bring more and more good news to her little family and her extended family at the same time. Mana tau nanti rumah abang sentiasa penuh dengan bunga orked dek kena tanam dengan Orked Basyeerah. hehe.



Orked with her Pakngah and Makngah.
Anyway, kalau sebelah husband I, we are Pak Uda and Mak Uda. ;)


Okay, I guess that's it for the latest update in my life currently. Asyik dok tengok video orked je ulang-ulang sebab I masih dalam mood Makngah lagi sekarang ni. hehe. Maklumla orag jakun pestime dapat anak buah memang camni kot. Selagi semua pakcik and makcik orang belom dapat anak sendiri nasib kamu la ye Orked asyik kena gomol je. Mohon Orked tabah. hihihi. :p


video


4 comments:

Mimin said...

amirah. mama orked name mainazurah ke?

amirah said...

Mimin:

Yess! Mai Nazura is my sister in law, ibu Orked. You know her?

aimy said...

Hello Makcik Mira!!!

Please send my congrats to ur brother and sis in law... and happy belated bday to ur mom!!! :)

amirah said...

Aimy:

I am Makngah la babe. InsyaAllah I will. Seronok rupanya ada anak buah. hahaha. :)