Wednesday, January 27, 2016

Servis mangkuk tingkat Kepala Batas

Assalamualaikum,


Good morning everyone! Hari ni hari kedua I duduk rumah sempena maternity leave selama tiga bulan. I am enjoying my time being a fulltime housewife thus far. But I think I shall wait until the little one is out before saying that being a housewife is REALLY enjoying or not. huhu. Nervous weh.


Tapi kan, deep inside my heart, sebenarnya ada rasa teringin nak duduk rumah , jaga suami, jaga anak, jaga rumah je. haha. But with the unstable economical condition that we gotta go through nowadays, I think that would not be a wise decision just yet. Maybe someday. Who knows? :)


Anyway, that's not the point here. Sebenarnya nak bagitau yang walaupun duduk rumah tapi I tak masak langsung pun. haha. Bila dah sarat menunggu hari, jalan pun senget benget in slow motion, I found cooking is rather tiring. I don't know how others do it, tapi I tak buat la. Setakat nak masak nasik, goreng telur tu ok la, tapi kalau nak masak complete meal siap main and side dishes semua tu, memang penat.


But I still gotta to take my lunch kalau tak nanti I am gonna starve myself (and the baby) like mad. Nak makan roti je rasa macam incomplete nutrients. Nak keluar bawak kereta pulak semata-mata nak pi beli sebungkus nasik tu memang tak larat la dengan musim panas macam ni. So what I did was, I ordered delivery food service!




Selama ni dok tengok banner diorang dok promote je dekat area rumah I. Then bila stalk instagram ada jugak dia update menu apa semua. Bila ada peluang try, I decided to give it a go! Senang je sebab order through Whatsapp. Pilih set menu yang kita nak, then sebelum tengahari menu untuk hari tu sampai rumah. Easy peasy! :)



Some of the weekly menus.
 


I have tried their service for a couple of times and my verdict is, they provide excellent service! The delivery is always on time (11am-12noon), kalau kita lambat bukak pintu dia akan call to check whether we are home or not. Kalau ada, dia bagi the food siap invoice apa semua. Payment boleh buat cash or online transfer, then petang dalam pukul 2-4pm tu dia akan round collect mangkuk tingkat yang dia hantar. Very professional!




The invoice. With the name of the company on it.



Daging kunyit, sayur pucuk tumis air, ulam, sambal belacan.






Asam pedas, ulam, sambal belacan, telur masin.




So to those yang rasa tak sempat nak masak tu, I would recommend you to use this service. Nak makan untuk the whole family memang tak berbaloi la. Tapi kalau setakat sorang makan memang okay sangat-sangat. Sesuai la dengan harga, and you can avoid all the hassles of going out by having your foods delivered at your doorstep. Isn't that awesome? :)

1 comment:

Delivery MangkukTingkat said...

tq ya sis...support MTDKB...kmi akan berusaha memberikan perkhidmatan yang terbaik utk pelanggan kami...:)