Friday, July 29, 2011

Membina menara goyang

Hai-hai Encik Diari,


Apa ke huduh sangat nama membina menara goyang kan? kalau sebut rocking tower takde la buruk sangat. hihi. Whatever it is, itu la antara aktiviti yang I buat dengan kawan-kawan bila tengok masing-masing muka blur taktau nak buat apa. Kitorang main Jenga, yay!


Indoor group activity on a cold winter night


Rasanya last sekali main menda alah ni masa zaman sekolah-sekolah dulu. Konon tak berapa nak macho la kalau main bila dah besar. Hey, jangan pandang rendah dengan mainan-mainan minda macam ni tau. Nampak je macam mudah. But it is actually a game of physical that requires a very strong mental skill.


Muka ceria Rem & Aimi dapat remove block yang mudah


Cara main dia senang je. It starts with an initial tower that has about 18 levels of three blocks in each level. As the game progresses, players take turns to remove a block and balance it on top. Please bear in mind, the taller the tower, the more increasingly unstable structure is being built.


Muka focus Aup & Kerul bila game makin mencabar


Perasaan setiap kali nak remove block tu and place it on top punya la berdebar-debar sama macam meruntuhkan bangunan setinggi 18 tingkat! Nervous gila beb! Bila lepas turn sendiri rasa macam, "Phewww, nasib bukan aku yang runtuhkan. Kalau tak mati la aku kena susun balik blocks ni nanti".


The game ends when the tower falls



video
Antara contoh waktu-waktu getir bila menara bergoyang.
Ho yeah ho yeah! bak kata Ungku. kahkahkah..


No comments: