Sunday, April 22, 2012

My awesome weekend getaway at Brigadoon


Hi everybody?


Our weekend is getting over soon and I hope you have a good one. As for me, I had a very great experience joining all other Australian making our way to one of the largest Pipe Band parade in Bundanoon yesterday. Ohh by the way, sehari dalam setahun, Bundanoon akan bertukar nama jadi Brigadoon. So I think I should call the place Brigadoon instead.


Bundanoon bertukar menjadi Brigadoon hanya untuk sehari


Fergie the mascot for the parade


Fyi, Kak Fish's husband is the player of one of the bands. So Kak Fish invited me and Fatin to also join the crowd. At first, I tak boleh nak bayangkan pun macam mana rupa parade tu. But after a while, I found out that it was kind of exciting. Sangat best tau! Something yang tak boleh dapat dekat Malaysia rasanya.


video
Part of the parade


Spot Azeem


The parade began at 9.30am. There were hundreds of pipes and drums, colourful floats, marchers, beautifully dressed Scottish dancers and there were also more than 100 stalls serving foods, sourvenirs, clothes, arts & crafts many more. Dari pagi sampai ke petang kitorang busy wandering around the ovals sambil tengok parade dengan macam-macam persembahan.


Port kitorang lepak tengok parade


Me and Adam


Me and Aydin


Selama ni I tak boleh nak bayang macam mana kalau lelaki pakai skirt. Hmmm. Ish, takmo la bayang. hahaha. Tapi kat sini, pertama kali seumur hidup I rasa semua yang pakai skirt (kilt to be exact) nampak kacak gila. Seriously! Semua ahli band pakai macam-macam warna yang melambangkan clan yang berbeza. Meriah sangat!


Rasa kecik gila bila amik gamba dengan diorang


Band tengah practise


Comel sangat sangat sangat


Scottish dancers


Yang paling best, dua-dua orang anak Kak Fish, Adam dengan Aydin pun pakai full suit jugak. Comel gilaaa!! Bayangkan 2-2 hero tu jalan terkedek-kedek pakai skirt dengan bontot tonggek sebab pakai  pampers. hahaha. Super cute! Memang jadi attraction la bila bawak budak berdua ni jalan-jalan.


Adam is busy with his balloon


Suke gamba ni. Theme colour Fatin & Adam sama. :)


2 comments:

aimy said...

Best nyer... Dgr dr video pon cool gila.. kalau tgk live mesti naik bulu roma... :)

amirah said...

Best sangat2! Walaupun lebih dari 20 bands yang main, tapi bunyi sangat seragam and almost perfect. At least untuk telinga Mira yang taktau apa-apa pasal Pipe Band ni la. hehehe.