Friday, December 29, 2017

Goodbye 2017. Assalamualaikum 2018.

Assalamualaikum,

Hi semua! Finally dapat jugak I curi masa nak jenguk blog sekejap. I rasa macam tak lengkap hidup kalau tak menulis apa-apa sebelum tahun 2017 comes to the end. Macam tak percaya je dalam 3 hari lagi kita akan masuk ke tahun 2018. Cepatnyaaaaa masa berlalu.

I don't usually have any specific goals at every start of a new year, tapi I rasa tahun ni macam banyak benda jugak yang tercapai walaupun tak ada pun plan sangat pada awal-awal tu. For me, selagi I buat kerja dengan ikhlas dan amanah, jalankan tanggungjawab sebagai isteri, anak dan ibu dengan baik, InsyaAllah semua urusan dunia dan akhirat Allah akan permudahkan.

I foresee my 2018 will be very hectic with so many activities yang akan datang satu per satu. Harapnya I akan dapat juggle every responsibilities accordingly. Kalau ada tangan octopus syiok jugak ni. Mesti banyak benda boleh settle serentak. hihi. Best oo dapat makan cucoq, sambil mark exam scripts, sambil isi borang FCR sambil tu sambil ni.. Dah macam apa dah rupa tangan banyak. hahaha. 

Tu nak habaq kata banyak kerja sangat la tu kan. huhu. Tapi memang pun. Rasa macam tak cukup kaki tangan semua nak kena buat serentak. I need to re-organize my work at the office. Masuk ja bilik mesti rasa serabut tengok banyak benda macam dok panggil suruh tengok depa dulu. Ehh seram pulak kalau panggil sungguh. hahaha. :p

Okay lah, I hope everyone will have a very good ending for your 2017. And start your 2018 with bright smile on your face okay. I am looking forward for our Umrah trip with family in January. Rasa macam Kaabah dok melambai-lambai dah ni. Semoga Allah swt izinkan dan permudahkan urusan kami sekeluarga untuk jejak kaki sekali lagi ke Tanah Suci Makkah dan Madinah. Aminnn Ya Allah.

Ustajah Auni. Dalam usaha untuk train dia pakai tudung untuk pi umrah nanti.
Tu muka penuh akaii dalam kepala. Samaaaa macam iklan dalam TV tu.


3 comments:

Julia Tarmidi said...

Salam singgah dan follow :D

http://www.akuseorangtraveler.com/

Tanza Erlambang said...

siip...
semoga sukses

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Apakah Anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.
Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)