Wednesday, May 11, 2011

Winter 2011 wishlist


As the temperature across the the region plunged, reminding me that the winter is nearly upon. The temperature in Wollongong will dip below 10 degrees until Thursday. The cold snap will last at least until the weekend and I'm totally in dire need of comfy warm wraps around me now.


Sudah tiba masanya untuk I korek balik semua winter coats and jackets yang selama ni tersimpan kemas kat bawah katil. You know what, the chilly and windy weather really bore me to death. I jadi malas nak buat segala-galanya. Hibernating is the best option so far.


Bila musim berganti, mula la akal I yang nakal ni gatal nak buat wishlists baru. haha. Tahun lepas pun dah ada wishlists. You can check it over here if you want to know what they were. So, these will be my wishlists for Winter 2011. Tapi kali ni I focus kepada jacket and trench coat saje ye. Check these out.


A Korean/Japanese inspired. Very soft combination of pink and white.
[click gambar untuk lebih jelas]

Bright red knitted wrap.
[click gambar untuk lebih jelas]

Tailored shocking pink trench coat (most favourite)
[click gambar untuk lebih jelas]

Cantik tak? Cantik tak? I love all these three. Rasa macam nak 3-3 sekali. Malangnya, impian hanya akan tinggal impian. You wanna know why? Sebab each of them will cost me a fortune. Kena puasa 3 bulan berturut-turut baru boleh dapat sehelai. Kalau nak 3 helai? Puasa la kau setahun.huhu.


**Again, all pictures were taken from Aimy's FB. Peneman setia melayan karenah I berangan-angan winter coats di David Jones Bondi Junction, Sydney..=))

8 comments:

MHazrat said...

2st & 3rd pic lawa dia punya baju.... model tu nak kena puji ker???

errk!!!!

nanad said...

i think the pink one looks better on u. siyes cantik =))

amirah said...

hazrat:

model tu menyemakkan pemandangan je.takyah puji.hahaha.

amirah said...

nad:

kannnn??kak mirah mmg dah fall in love dgn baju pink tu. very neat and tidy looking. i like!=))

aimy said...

ada peningkatan dr last year... 2010 nyer entry just a pic from website.. this year wish list, pics that you trying on that clothes... perhaps next year nyer entry plak dah dpt apa yg berkenan dihati kot.. :D

CutieIntan said...

pinky....pinky tu lebih sesuwai gituuuuu....

amirah said...

intan:

harap2nye dapat la satu hari nnt.hehehe..:p

amirah said...

aimy:

Ha'a la kan.. ade nampak improvement sikit. mane tau next year dapat share wishlist yang dah dapat pulak kan.. good idea! we will see how it goes.hehe..=))