Wednesday, May 30, 2012

Loving from distance


Hai!


It is almost 8pm here in Australia, and I think I've had enough of staring at all these numbers, graphs, simulations and so on. Sikit lagi boleh juling mata rasanya ni. Before it happens, meh kita curi masa sikit buat apa yang tak berapa nak patut time kerja. hehe. Eh, tapi ni dah after working hours kan, so bole la.


Here's a little update about me and Mr Fiance after ten days of being very far apart from each other. We eventually figured out the best time for us to talk. I mean via skype. It is hard at the beginning as our local times are totally opposite. Jenuh nak adjust time yang sesuai untuk dua dua orang. Akhirnya dapat jugak. Phewww! 


So, we found that masa yang paling sesuai sekarang adalah 5-6am (Australia) and 9-10pm (Austria). Bayangkan I dah bangun pagi untuk hari baru, dia baru nak tido untuk hari yang sebelumnya. I wish him good night and he wishes me good morning. huhu. 


Sleepy head conversation is somehow cute.
Don't you think so? :)


Being me yang dilahirkan sangat bubbly ni memang susah okay! Kadang kadang tu ada time yang nak sangat mengadu especially bila lepas jumpa supervisor, tapi bila tengok jam, ayoo baru pukul 4pagi dekat sana, macam mana nak mengadu ni?? Sudahnya duduk bawah pokok, nangis sorang-sorang. Hari tu nasib baik ada itik lalu, so dapat la mengadu cerita sedih dekat itik. Huahuahua.


And I believe the same situation goes to him. Dulu kalau dia stress kerja ke ape ke, dapat la jugak dia call cerita apa-apa. Tapi kali ni kalau dia nak mengadu, I tengah sedap membuta dah pun. hihi. So masing-masing kena tunggu sampai masa yang sesuai baru bole bercerita. T__T


Being in a long distance relationship, I believe we have to try to communicate at least once a day. No need to do much, a simple hello will do. Kalau dapat borak panjang tu bonus la. Kalau dulu semua benda pun seboleh-bolehnya nak cerita, at this point, we need cut it short, cerita yang penting-penting je. It sounds hard, but still, we got to work it out. 


Don't let the distance be the reason for you not to catch up with each other's update yea! Believe me, with a little extra efforts, long distance love does work and it is going to be sweeter than forever next to each other. We may not meet for months or even a year, but when we meet, the feeling is gonna be magical! :)


7 comments:

farah zainal said...

I do agree with your opinion. At least hello or wishes good morning and good night dah more than enough. Syukur amat. Kalau dapat call thou sekejap lagila tak terkata gembiranya (campur-baur perasaan pun ada) huhu...mula2 agak guling-guling la. Lama2 we will adapt with it. Trust, respect, understanding and loyalty are the most important keys in long distance relationship. Be strong k.
hahaha...bagus skit bangun awal! Lagipun kan nak winter, siang awal! :p

p/s: pergh terkejut tak boleh berkata-kata begini? hehe "biarlah rahsia" :)

farah zainal said...
This comment has been removed by the author.
Sophie Al-Yahya said...

inspired lah baca entri ni. =)

Sophie belum ada bf.. =B

amirah said...

Ein:

Ehem ehem. I smell something fishy here..Macam bole agak je.hehehe. If we are in the same boat, good luck to us! Well yeah, bangun awal tapi curi-curi tido balik sekejap sebab sejukkkkk!! :P

amirah said...

Sophie:

One lucky guy is already fated for you. Go find him! hehe. Kalau jumpa Mr Right masa belajar dekat UK nnt, dont be afraid of LDR. Give it a try! :)

farah zainal said...

Bau-bau ikan? hahaha..."oh, no comment" cewah mcm jawapan artis gitu! :p Tanya ur jiran la! hahaha...kidding2

Apa-apa pun in relationship, kena la banyak tolerate. Moral support no.1!

ps: oh ye? patut la 'orang tu' slalu complain sejuk gile, bungkus dlm sleeping bag je!

farah zainal said...

Mira, mengadu kat itik kadang2 effective gak. Macam itik tu faham je! siap boleh lepak duk sebelah! Arghh rindu Duck Pond. My fav place utk buang stress, mengadu nasib, belajar pasal haiwan-haiwan, study and...hurmm..itu part kasi potong! hahahaha