Saturday, May 12, 2012

Pretty silly


Assalamualaikum,


Hai! Awak-awak semua buat ape je cuti-cuti macam ni eh? Mesti banyak wedding yang kena attend kan? I rasa terkilan sangat sebab terpasa reject banyak wedding invitation atas faktor jarak yang terlalu jauh. Tapi I akan tetap doakan supaya semuanya berjalan lancar dan majlis yang diberkati Allah swt.


Tadi masa tengah kemas-kemas meja study, I terjumpa gambar yang I ambik dengan adik adik dekat photo booth masa diorang datang Australia bulan Mac yang lepas. Aduhh tergelak sorang-sorang dibuatnya. Konfius sebab tengok apa ke huduh sangat muka aku time tu? Was it really me huh? T____T


Then I realize, in a short glimpse, people will tend to see only the positive side of us. The dazzling smile, the sparkling eyes, the cheerful personality, pendek kata semua yang elok-elok aje lah. Based on all the bright criterias, people may perceive that everything we have is almost perfect.


Biasanya dalam semua gambar pun muka I control ayu macam ni je.
Boring!


Whereas only few will have chance to see us in our worst condition. Miserable, sad, pain,  heartbroken and so on so forth. Memang dah jadi lumrah manusia seboleh-bolehnya nak tunjuk hanya yang positif, dan selagi boleh sorokkan yang segala sifat yang negatif tu. That's normal.


Opocot! Tanjat boboi tau..
Jarang gila oiii aku buat keja gila muka silly macam ni.
T___T


I miss my girls so much!!

8 comments:

Mira Amirudin said...

haha freaky look! :)

farah zainal said...

miss them too...both of them really made my day sepanjang di Gong!

amirah said...

Mira:

Hahaha. kann? serius rasa macam tak percaya sanggup buat muka sendiri camtu.hehe.:p


Ein:
Huhu. yeah. can't wait to go back..

farah zainal said...

Mari..mari la pulang..marila pulang bersama-sama. Syok Malaysia!

Wawa Tasliman said...

pretty cute with pretty silly.. :)

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

selalunya mcm tiela.. yg baik2 je kitatunjukkan sbb tak semua org faham kedukaan kita kecuali yg rapat

amirah said...

ein:

hahaha. soon soon!! nnt dah balik rindu rindu wollongong la pulok. hehee..:)

amirah said...

wawa:

yeah! sekali sekala keluar muka camtu apa salahnya kan. being honest with ourself. hehe. :)


tiela:

yup, very true! sekurang-kurangnya sikap positif kita tu boleh jadi contoh kat orang lain kan.. :)