Friday, June 22, 2012

Dear wind, stop scaring me please..

Assalamualaikum,


Happy beautiful Friday morning everyone! What's up with the longgg silence huh? Diam seminggu tiba-tiba muncul balik dengan penuh perasaan gembira apa kes? hahaha. For your information I'm working on something at the moment. Nanti kalau dah ready I will share it here okayy? :)


Hari ni macam biasa lah, lepas dah siap solat subuh semua, dalam pukul 7am macam tu, I terus tunggu untuk sesi bercerita dengan tunang yang jauh di mata dekat di hati. Nasib dia la kena tahan telinga sebab dapat I yang suka bercerita. Punya la potpetpotpet, sampai terlelap. Tengah bercakap pun mengantuk. Boleh??? T____T


I was so excited when I see bright sunlight breaking through the day early this morning. But the excitement didn't last that long though. There were a series of speedy winds came through. Scary okay kalau dengar bunyi angin kuat. Kalau tengah berjalan kaki rasa macam boleh melayang. Tapi best jugak kalau boleh terbang kan? Dear angin kencang yang gagah perkasa, please bring me back to Malaysia now, I want to have nasik lemak sambal kerang and teh tarik for breakfast. ;)


video
A video taken from my workspace.
Kalau dengar bunyi lagi scary tau


But I cannot simply use the strong winds as a reason for not coming to work. Angin ka ribut ka, kerja tetap kerja. Ada siapa-siapa nak buat charity menulis thesis on my behalf? Tak cukup kaki tangan dah ni. hukhuk. Bak kata Laili rasa macam nak upah kerani tolong buat writing. I second that opinion very much! Anyway, Laili is a good friend of mine who has submitted her thesis few months ago and now waiting for her results. Best kannn macam tu?? huhu.


Bakal Dr. Norlaili Ahmad. Muda lagi kannn??
Anyway, ini pelantar lepak di dalam uni.
Kadang-kadang ada orang lepak main music dekat bawah pokok tu..:)


3 comments:

farah zainal said...

aaaa....I miss kak laili too! kirim salam hug2 kat dia! :)

amirah said...

ein:

laili dah balik mesia for goods dah. now dah keja kat penang. :)

farah zainal said...

Oh really??? USM Penang ka?