Thursday, June 28, 2012

Treat yourself right during menstrual cramps


Assalamualaikum,


Hai everyone! Hope you are doing all great today. Hari ni bangun pagi-pagi mood ke laut sikit. You know, when you are at THAT time of the month, your hormones change very drastically. Jangan terkejut kalau sekarang boleh senyum-senyum, within a split second tiba-tiba je bole sentap tak tentu pasal. O_o


Okay, let's cut the crappy part. Kalau nak layan memang tak habis. Haa, meh sini nak cerita yang hepi-hepi. Siapa yang pernah duduk Australia mesti tau satu kedai jewellery nama Michael Hill. This renowned jeweller only operates in Australia (the headquarters), New Zealand, United States, and Canada.




So, boleh imagine tak, kedai tu biasanya dekat dalam mall yang kalau kita lalu mampu tengokkkk je dari luar. Nak masuk memang tak la! Nak membeli jauh sekali. Jarang sangat ada apa-apa dalam tu yang harga mampu milik untuk orang-orang kebanyakan ni. Kalau ada pun mungkin sikit sangat pilihannya. Nak beli silver pun tersemput-semput, diamond tu jauh sekali la. Boleh tengok je dari jauh sambil kelip-kelip mata kenapa banyak sangat angka ada dekat tag tu.


Tetapi!! sempena Half-Yearly Sale yang sedang melanda Australia sekarang, we are lucky because Michael Hill is being so nice to also take part in the biggest sale of the year. Tiap-tiap hari masa tengah drive mesti dengar iklan dekat radio pasal ni. Mana la hati tak tergoda. Orang perempuan ni kalau dapat seketul candy ring pun boleh senyum sampai telinga, inikan pulak kalau dapat Michael Hill, confirm tido sambil tersenyum. :)


The promotional items


Okay, dah cerita panjang-panjang ni macam ada makna ja kan??? hahaha. Well, yes, I've got myself something from this store today!! Yay! Tapi I tak beli pun gold ke, diamond ke, atau apa-apa jenis batu permata lain. I was actually looking for something that I still don't have, worth buying, and meaningful at the same time.


So, dengan meletakkan bajet yang tidaklah tinggi mana, I bought a silver anklet with seven lucky rings for me! Thank you Michael Hill for cheering my crappy mood up! Now that I have a strong reason to smile, I will wear the smile for the whole day! Oh yeah, at least now I have something yang boleh dijadikan kenangan sempena beberapa tahun I tinggal dekat Australia ni..:D


My 7-lucky-ring anklet

Each ring stands for something different as they are:
  1. Long life
  2. Good friends
  3. Pure love
  4. Health
  5. Wealth
  6. Peace
  7. Happiness


4 comments:

farah zainal said...

cantik! :)

amirah said...

Ein:

thanks! i love it soo much. :)

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

ingat i sorang je yg asik pms haha

amirah said...

Ila:

Rasanya semua perempuan mesti rasa PMS ni kan. Mood swing tak tentu hala. hahaha. tapi kadang2 penat jugak nak handle emosi diri sendiri. Apetah lagi orang keliling. But what to do, that's the nature. huhu.