Monday, July 9, 2012

Our love story after 9 years

Assalamualaikum,


Finally dapat jugak jenguk kamu wahai blog ku yang sentiasa terabai sejak kebelakangan ni. Ampun ampun. I tried a couple of times to write, but every time I was about to start scribbling something, the guilty feeling came through, and I concentrated on producing more and more Fortran results instead. T__T 


However, when it comes to today's date, I think I really really need to write something to commemorate a special occasion that happened today 9 years ago. hahaha. Apakah itu? It's the day when Amri and Amirah became an item! Masa tu masing-masing muda remaja lagi, baru lepas sekolah tapi dah gatai nak bercinta. hihi. :p


Nak kata cinta monyet pun tak lah sangat sebab masing-masing serious tau, and Alhamdulillah the love stands strong until after 9 years and hopefully it's going to be stronger until forever, and even until Jannah. After all the years, we can't deny that we have gone through a few up and down phases, but as all praises go to Allah, I am glad that we survived.


Kisah cinta bermula di UTM Skudai, walaupun hampir 5 tahun belajar sama-sama dekat situ, kami bukan jenis pasangan yang berkepit doplohpatjam. Tak tak. Memang tak. Kalau macam tu mampoih bosan dah mengadap muka masing-masing. Biasanya jumpa untuk lunch atau dinner, kadang-kadang study sama-sama, sekali sekala keluar jalan-jalan. 5 tahun yang ada pasang surut, and we survived.


Then bila dah habis belajar, dia mula bekerja, I pulak datang ke Australia sambung belajar lagi tak habis-habis. Mula lah episode bercinta jarak jauh, Malaysia-Australia. We suffered quite a lot for the first few months. Mana taknya, hari-hari tengok muka dalam skrin ja. Tamat sudah kisah dating-dating. Jumpa sekali sekala hanya bila I balik bercuti ke Malaysia. 2 tahun yang sangat mencabar, yet we still survived.


Hujung tahun lepas, 31 Disember 2011, kami ditunangkan, dan kemudian dia pulak perlu bekerja ke luar negara. Maka bermulalah episode bercinta jarak yang lebih jauh. Australia-Austria. Ejaan nama je dekat tapi jarak dia perlu melangkah benua tau! Local time yang totally opposite, cost nak berhubung making meningkat, (thank God ada whatsapp!), keadaan kerja masing-masing pulak yang terlampau sibuk, namun Alhamdulillah, until today's date, we proudly survived!


The way we communicate while we both at work. hahaha.
Thank you technologies! :)


We have a few months to go before this love story comes to it's end, and then we will start with a new sequel, which I believe will be more interesting and not to forget, challenging as well. Do pray for both of us, and also our journey in cruising our love story yea! :)



2 comments:

farah zainal said...

Amin...InsyaAllah...semuanya akan berakhir dengan "happy ever after"! Perghh 9 tahun! Tabik hormat! Kena belajaq tips2 kejayaan dgn mira nie! hahahaha

amirah said...

Ein:

Aminnnn. hehehe. Alaaa, sebenaqnya tips2 ni kena blajaq dengan parents kita. depa tu lagi terer semua stok bercinta puluh2 taun punya. yang tu baru tabik hormat toink toink toink!! hehehe. :p