Thursday, November 15, 2012

Just a random chat

Assalamualaikum semua, 


I am back after a long hiatus from this virtual space. Tapi di dunia nyata, hidup sangat tak tentu arah. Dalam sejarah hidup sendiri selama 27 tahun ni, minggu ni yang paling mencabar dari segala segi. Emotionally, physically and mentally. Ini baru buat PhD hidup dah kucar kacir macam ni, kalau kena jadi Perdana Menteri, rasanya kaki tertinggal kat satu tempat, tangan pulak kat tempat lain. haha.


Sepatutnya hari ni I ada meeting dengan Tim to clarify a few things yang nak kena submit minggu depan. Jadi dari minggu lepas I dah mula bertapa 10am-10pm almost everyday. Tapi haruslah ada mengelat jugak in between the times. Kalau 12jam duduk kat je kat kerusi ni rasanya bontot boleh tumbuh pokok. :p


Dalam pada dok focus with my writings tu, something went wrong with my works two days ago. I don't have to go into details what had happened here, tapi cukup la untuk buat I tido sambil bengkak mata malam tu. haha. Eh, ada ke orang buat PhD yang tak menangis? Setakat yang I dengar, 80% pernah mengalirkan air mata due to struggles encountering the pressure.


So today when I am ready to see my supervisor with a bunch of unfinished works to show to him, and one long list of questions that need to be discussed and answered, I received an email from his personal assistant saying that the meeting is cancelled. Dangggg!! Should I or should I not start crying again now? T___T


Bangun subuh tadi kepala rasa berat sangat. So I sambung tido lagi sejam kot-kot la sakit kepala tu hilang. Bila bangun, still sakit lagi, tapi gagahkan jugak mandi and siap-siap pegi uni. Pukul 9am keluar rumah, dapat buat kerja sikit. Tapi kepala still berdenyut-denyut. I took a short nap for 10 minutes. Bila bangun terus kelam kabut check email kot-kot ada yang penting. Rupa-rupanya meeting cancel. haha. Eloklah tu. Elok sangat.


Taktau nak cakap perasaan tu macam mana. Lebih ke arah kecewa kot sebab banyak sangat benda yang stuck yang I nak kena discuss. But what to do, kena tunggu minggu depan jugak la jawabnya. I shall continue doing some more works for another hour or so. Then I think I better go back and have a good rest. Headache, please be nice to me and go away please.


I have been wanting to go for an island vacation like for so long.
A private one like here in Maldives.
[photo courtesy]

2 comments:

farah zainal said...

Apa yang tak nangis dear. Ein buat professional paper pun stress T_T je! Part of dugaan dalam kehidupan. Berkat usaha, pasti berjaya. InsyaAllah.

Have a good rest ye. Ein nie dah terlampau banyak rest. Baca tido baca tido! Blame with myself! Semangat tahun baru, semoga terus berusaha lebih gigih!

Salam Maal Hijrah

p/s: telan panadol kalo dah pening sgt!

amirah said...

Ein:

Thanks for the support!! All the best yea! :)