Saturday, January 8, 2011

Adam in da house

Hellooo!!

Ingat lagi dengan Adam? That adorable little boy that I used to babysit more than one year ago? Well, he was here again last night. Best best best!! Rasa terhibur sangat bila dapat spend masa dengan Adam semalam, walaupun tak sampai 3jam pun.

Memang Adam ni dilahirkan senang nak jaga agaknya. Dia sampai je I terus pasang kartun Wall-E. My all time favourite cartoon. Konon nak kasi Adam tengok la. Padahal I yang nak tengok.hehe.. Ada la dalam setengah jam jugak dia duduk diam mengadap menda alah kartun tu sambil kunyah biskut chipsmore. After that, he started to move all around the house. Sambil menyanyi dalam bahasa yang tak dapat dikenal pasti.

Then, it's time for dinner! I suap dia makan nasik lauk kurma ayam. Semangat betol dia makan. Tapi aduhh mencabarnya nak kejar. Satu suap satu pusingan! Memang tak reti letih agaknya ini budak tembam main pusing pusing sambil makan.. -_-" Tapi takpe, puas hati bila tengok licin sepinggan dia makan..=))

video
You ni memang charming lah Adam.

Kat bawah ni video Adam bercakap in his own language. Aaaaaaaa, rasa macam nak picit picit budak ni. Selamat la anak orang.hehe.

video

Lepas dah puas main kejar-kejar, I dengan Adam tersandar kat sofa sambung tengok Wall-E sambil tunggu Kak Fish nak ambik Adam balik. Tapi sebelum balik tu, Adam sempat kasi I hadiah lagi. Nak tau ape? His poo poo. hahaha. Alahai Adam.. Nasib baik la I ade pengalaman jage adik kecik. So, takde la kekok sangat..:p

He and his style, memang macho lah!!

All in all, he is such a charming little boy that I really really love to spend my time with. Kalau ada jual baby macam ni dekat Woolies comfirm dah lama I borong. Tapi malangnye tidak. Nak dapat baby macam Adam, kena ada parents macam Kak Fish dengan Abg Azeem. hehe..:p

7 comments:

myakii said...

cpt2 kawen ok.... hahahaha..

amirah said...

kalau boleh sekarang gak nak kawen..selamat la jauh..kalau tak dah lama jalan.hahaha.gatai!!

myakii said...

ngn sy kn?? *blushing tahap gaban nih..* hahahahaha

amirah said...

eh2,salah orang ni..kata awek megan fox..haihh.. nnt sy dgn am jadi pengapit lah..hahaha..

myakii said...

alhamdulillah... confirm bakal2 anak COMEL giler la....almaklum ikut mak dia... pastu antar Nursery Mira Home... jaga anak sy leklok eih...

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

ouhh, adam is so cute;) send my warm regards to him..lol;D

visiting u yaah dear sis!

amirah said...

Hai fifiey!! yes, he's so adorable kan..dun worry, i'll even send him hugs n kisses on your behalf.hehe..
thanks for dropping by!!=))