Thursday, March 29, 2012

Wishlist # 1 : La Tour Eiffel

Hari ni tiba-tiba teringin nak pegi Eiffel Tower, Paris. Pergh bunyi macam boleh tunggu dekat bus stop depan ni, naik free Gong shuttle bus, duduk dalam tu barang setengah jam, and then tadaaaa! Sampai dekat Eiffel Tower. Serious ni. Teringin yang amat-amat nak pegi melawat tempat simbolik Kota Cinta tu.


Wake up Amirah, wake up! Tepuk-tepuk pipi kembung tu sikit biar sedar diri kau tu sekarang kat dunia mana, si Eiffel Tower tu pulak entah kat dunia mana. Ala, bukan apa. Tak pernah sampai situ. Sebab tu teringin. Tapi apa ke jauh sangat teringinnya tu? Apesal bukan teringin nak makan kebab ayam kat kedai Omar Kebab tu je huh?


Bila sentuh pasal teringin, biasanya mesti yang bukan-bukan. Paling tidak pun mesti yang tak mungkin akan dapat dalam waktu tu. Lepas tu bila timbul perasaan teringin, mula la berangan. Lepas dah berangan tinggi-tinggi sampai ke langit, tiba-tiba kedebukkkk jatuh kembali ke tanah. Ohh, baru sedar tu angan-agan rupanya. Lantas kecewa. T__T


And that cycle goes on and on. Okay, mungkin mulai hari ni I patut senaraikan benda-benda teringin yang I selalu dok berangan tak kira masa ni. Mana tau nanti semua akan jadi kenyataan. Kan? Kan? So untuk wishlist yang pertama ni, Eiffel Tower menjadi pilihan. 


What a beauty
[photo courtesy]


Un jour, je vais mettre mon pied sur la Tour Eiffel vous! 


(baca: One day I'll set my foot on you, Eiffel Tower!!)
Ihsan Google Translate. kihkihkih. :p


4 comments:

Fish's Kitchen said...

Been there, done that.. What a great feeling.. A must have wishlist!

amirah said...

Kak Fish:

Tu la memang teringin sangat nak pergi. Hopefully one day. InsyaAllah.. :)

farah zainal said...

Been there too...nice place..kinda romantic place if you go with ur hubby-la!...kalo sorang...u noe.. "no feeling2 gitu!"..hahaha...apa lagi! honeymoon list!

amirah said...

Ein:

Okay, masuk dalam list honeymoon. kihkihkih. Bestnya la berangan. :p