Wednesday, October 17, 2012

Annual General Meeting MAS UOW 2012

Assalamualaikum semua,


How's life treating you today? Mine is not too bad I suppose. Alhamdulillah ada sikit progress yang memberangsangkan hari ni. Walaupun tak la banyak sangat pun, tapi tetap buat I rasa lega sikit. Hopefully this new project I am working on is progressing well till the end. Amin.


Anyway, I had a good coffee session later in the afternoon with Fatin and our newly appointed president for Malaysian society in University of Wollongong, Kak Zizi. Dia mintak nak jumpa kitorang untuk discuss pasal kelab, and at the same time get to know each other more. Ye la, sebelum ni tak sempat borak panjang pun. Hari ni baru sempat nak kenal-kenal. She's very fun indeed!


Our new president who won the majority votes, Kak Norzizi Zulkifli.
Pelakon, aktivis teater dan pensyarah.
She's now pursuing her PhD in University of Wollongong


Sebenarnya hari Sabtu lepas, persatuan pelajar Malaysia dekat sini ada buat Annual General Meeting bagi sesi 2012. Just so you know it, stories about AGM 2011 is written in here, and you can read about AGM 2010 in here. Amboi dah 3 tahun berturut-turut tu kau tulis pasal AGM MAS UOW ye? haha. Antara agenda utama AGM adalah laporan tahunan persatuan, perletakan jawatan committee yang lama, dan perlantikan committee baru. And I was the emcee for that day, together with Ayei, our former vice president. :)


At the start of the event


While introducing one of the candidates, Mohd Ashaari Daud.
He was appointed as the new vice president by majority.


Hmm, pengalaman jadi emcee ni, dari zaman sekolah lagi I dah biasa buat, jadi takde lah masalah sangat. Tapi kalau suruh I berlakon ke menyanyi tu memang idok le. Menggeletar satu badan nanti. haha. Mungkin mengacarakan majlis dan menghiburkan tetamu ni mempunyai kadar stage fright yang berbeza kan? I'm not good in entertaining the crowds with any sort of performance, but I'm pretty confident to talk in front of  many people


Partner in crime, Ayei.
Tema majlis adalah tradisional.
That's the reason kenapa sorang jadi pak arab, sorang jadi amoi bertudung. haha.


Ye la, dah nama pun nak jadi lecturer, kalau takut-takut nak bercakap tu tak payah jadi lecturer la ye dak? Cuma I  harap, bila dah mula mengajar nanti, I dapat jadi lecturer yang tak membosankan. You know, the one yang student cuba avoid. Nak-nak pulak mengajar subject maths laaaagi la kena pandai curi minat students untuk attend kelas. Hmmm, I should think of something to make my students love my class later on.


Eh melalut pulak. Nak cerita pasal AGM ni dah entah ke mana-mana pulak peginya. Typical Amirah. haha. Okay, back to the main point, here is the list of our new selected executive members for Malaysian Society in University of Wollongong, 2012/2013:


President: Norzizi Zulkifli
Vice President: Mohd Ashaari Daud
Secretary: Muhammad Arif Yunus
Treasurer: Azman Ahmad


Bagi I, memegang jawatan dalam persatuan merupakan satu tanggungjawab yang walaupun tidak lah besar mana, tapi tetap memberi kesan yang positif dalam hidup. Kadang-kadang tu ada jugak masa yang sedikit tertekan, but towards the end, it works as an added value to each and everyone of us. So goodluck to the new committee members. May everything goes well having you guys around. :)


Ahli jawatankuasa sesi 2011/2012
Kami semua dengan rasminya telah meletak jawatan. :)


Credits go to Pai Theartsoul and Hovis Ho as all the photos were taken from their Facebook page. Thanks a bunch to them.


With Pai Theartsoul.
See, I pakai baju cheogsam yang Encik Tunang beli di China.
Thanks sayang.  Nanti beli la lagi. kehkehkeh. :p


2 comments:

farah zainal said...

Pak arab...hahaha

amirah said...

semangat dia pakai. haha. :p