Monday, December 3, 2012

Half day Sydney sightseeing. Lawatan terakhir tahun 2012.

Assalamualaikum semua!


What have you guys been up to last weekend? Bawak family pegi jalan-jalan? Attend kenduri kawen yang tak putus-putus? Shopping sampai habis duit gaji? Dok rumah diam-diam makan tidoq makan tidoq? Umm, ain't the latter sounds so boring huh? Anyway, no matter what it was, I hope everything went well for you. :)


Mine? I guess my weekend has not been too bad. Hari Sabtu pegi tanning dekat beach (amboi OZ sungguh bunyi padahal tak sedar diri dah terkeluar dari kategori kuning langsat). Takpolah, anggap je tanned is the new sexy. kehkeh. Lama gila tak mandi laut sekali bila dah dapat syok pulak rasa. Ombak pantai laut lepas ni memang lain sikit kan?  That might be the reason why Australia is renowned as one of the world's premier surfing destinations.


And then, hari Ahad pulak pegi Sydney jalan-jalan separuh hari. haha. Memandangkan hari Ahad ada Family Funday where we only need to pay $2.50 to access their public transportations like train, bus and ferry, I pun join Kak Fish and family untuk jalan-jalan. Kalau tak kene bayar train lagi, ferry lagi. Dengan Family Funday memang jimat banyak! :)


So kitorang keluar pagi-pagi, terus pergi bergambar dekat Sydney Opera House. Mungkin ini yang terakhir untuk tahun ni. Tapi mana tau kalau ada rezeki datang balik dengan kesayangans in future? Tak pun bawak anak-anak datang melawat universiti tempat belajar ke kan? Perghh jauh sangat dah berangan tu. haha. :p


Memandangkan gambar dalam my camera tak banyak sangat. Kita layan apa yang ada je eh. Let's check them out! :)


Me and Adam. Hoi susah gila nak bergambar dengan budak ni.
Sibuk nak berlari ke sana sini. Nampak tak cubaan nak lepaskan diri tu?


Okaylah, Adam takmau, Aunty Miya ambik gambaq sorang-sorang. haha.


He was soo excited to be on the ferry. Or he called it boat (in his thick Aussie accent).


I rasa macam dah lama I tak kongsi video dalam blog ni kan? Ha jom ikut I dengan Adam naik ferry dari Circular Quay ke Darling Harbour. Throughout this journey, kita akan nampak pemandangan sekitar Opera House, Harbour Bridge, Luna Park and sebahagian dari Sydney Metropolitan. Yang selebihnya tak sempat nak record sebab ferry goyang-goyang. I was so gayat. hahaha. :p


video

Sydney Harbour Bridge and Sydney Opera House.


  video
Luna Park and Adam.
Dia ikut I cakap, "And this is Adam" dalam ni. haha.


Okay, I think that's all I could share about my half day trip to Sydney. If you are a first time visitor to Sydney, these are among the places that you probably need to discover when you first arrive! These icons are world's famous landmarks that will offer you a great sightseeing experience. Enjoy! :)


4 comments:

farah zainal said...

tudung ituuu....fine rindu sydney!

amirah said...

ein:

yessss!! this is my current favourite tudung. tak kira baju warna apa semua belasah. hahaha. :p

farah zainal said...

perghhh...sampai begitu sekali...u should see the latest design...besides I bought one too! aaa! crazy..looovveee tudung bawal!

amirah said...

ein:

hahaha. ok nnt blk mesia bole start kumpul bawal adijuma byk2. sebulan satu. hihi. :p