Thursday, December 27, 2012

Kecederaan selepas berboxing

Assalamualaikum,


Hellooo!! Lamanyaaa rasa macam tak bukak blog tetiba hari ni rasa macam nak menulis pulak. huhu. Tu pun sebab semalam cakap dengan my littlest sister, Huda and she mentioned something about what I wrote in here. Lepas ni tak boleh ngarut-ngarut sangat nampak gayanya, my 9-year old sister is checking on me from time to time. hihi. Ehh Hi Huda!! If you are reading this, Kakak misses you so much okay! *Hugs*


Brutal tapi manja. How?


Huda selalu bising sebab jarang dapat skype lately. Bukan apa, timing tak kena la sayang. I online pagi, sah-sah la dia belom bangun lagi time tu, then I pegi uni. Malam pulak I online sejam dua, then dalam pukul 11 lebih macam tu kadang-kadang dah terlelap (with my computer on), so bila Huda call sah-sah la tak dengar. So next time kalau nak skype kita buat appointment okay? High five sikit! Pappp!! :)


Hmm, apa nak cerita malam-malam ni eh. Haa, meh sini nak tunjuk hasil tangkapan masa Boxing Day di Bondi Junction semalam. Tapi hint aje la ye. Tak boleh reveal awal-awal sebab hilang seri la nanti. I didn't buy much on that day though. Dalam list memang ada dua je barang yang nak beli. Kalau ikutkan hati banyak lagi tapi memandangkan poket dah sesak nafas, kita lupakan aje la hasrat tu. huhu.


So I just bought myself a watch and a purse. The watch is for my hantaran and purse pulak nak menggantikan yang sedia ada yang sedih sangat dah rupanya. Tapi dah alang-alang 3 bulan je lagi sebelum majlis, bertahan la pakai yang lama sampai lunyai, yang baru kita buat hantaran jugak.


Sneak peak. :)


I am a little bit choosy in terms of buying things. Especially the expensive ones. I only buy something that I need, that suits me and my pocket of course. Kalau baju seploh hengget tu tak kisah sangat. hehe. And I also don't really fancy designer's brand. Kurang minat kot atau lebih tepat lagi rasa macam membazir sebab we can always find the same level of quality at a slightly cheaper price.


Contoh macam jam ni, I was looking for a rose gold watch, simple design but has the power to enhance the feminine side of myself. So I went searching hi and low, but nothing really caught my attention. But this one piece from Fossil made me fall in love with it very instantly. Bila dah try, I said to myself, yes this is what I want. Try yang lain pun tetap dok nampak yang tu jugak.


Sebenarnya kan, sebulan dua yang lepas, my fiance has already showed me the exact same design that he wanted to buy for me when he was in Swiss. Being me yang boleh tahan cerewet bab-bab barang mahal ni, takut tak sesuai dengan tangan la, takut nampak over la, I asked him (nicely) not to buy it yet and let me get it on my own. Sudahnya, design yang sama jugak yang I pilih. hihi. Sorry sayang, I know my fussiness has pissed you off but I can't help it. But you still love me kan kan? :)


Okay lah, that's all for now I guess. 
Hope to see you again soon. 
Tata.


5 comments:

LYAfrina said...

cantik sgt pic ni..kat mana ni?? malaysia kan??

farah zainal said...

miss lil huda too!! :) bagus shopping benda2 yang penting je! Harap ein begitu bile boxing next year! wahaha

amirah said...

Lya:

Gambar ni dekat Great Ocean Road, Victoria, Australia. Memang sangat cantik lagi-lagi kalau live depan mata. Tapi Malaysia pun banyak tempat yang cantik jugak. :)

amirah said...

Ein:

hahaha. tak jamin ein bole tahan. sebab masa 1st year dah borong macam2 so tahun ni dah takde pape yang nak beli sgt. plus duit pun tarak :p

farah zainal said...

hahaha...ein kan kalo "shopping terdesak" agak bahaya! hahahahahaha...