Saturday, December 29, 2012

Rezeki sebelum kahwin :)

Assalamualaikum semua,


How is your year 2012 ending? Anything interesting? No matter how it is, I will pray for the best to all of us and let's start year 2013 with more positive vibes okay? Well, Australia is still on its long Christmas and New Year holiday, so sedikit sebanyak it does affect my activity here. 


Ohh I think I would love to share something today. Rasanya most of my readers already knew that I'm getting married in about 3 months time. Urgghh, time flies so fast I merely can't help but feeling quite nervous about the upcoming big day.


Anyway that's not the main point. What I am trying to share here is about our house after we get married. I ada tulis pasal persediaan untuk menduduki rumah selepas berkahwin dekat SINI, and without us knowing, it really costs us a fortune just to start a living.


Mana taknya, ada terlampau banyak benda yang nak kena siapkan macam bilik tidur, ruang tamu, dapur and kelengkapan asas lain yang diperlukan dalam sebuah rumah. All these things are not cheap I tell you. Serious mahal gila rasa macam nak duduk dalam khemah hahaha. Okay tipu. :p


However, beberapa minggu yang lepas, my mom ada dengar pasal Hotel Sunway Seberang Jaya yang tengah under renovation and they offer a good bargain for people to buy stuffs in the room in one whole package at a second hand rate.


Kira macam bayar certain amount, then you can have EVERYTHING inside the room and the toilet. Katil, TV, side tables, lampu, rak TV, study desk, kerusi, couch, carpet, curtain, wall decorations, wardrobe, toilet bowl, sink, mirror, shower, bath tub, pendek kata SEMUA lah apa je yang ada  dalam bilik macam kat bawah ni.


Deluxe Room. Hotel Sunway Seberang jaya.


Ain't this a reallyyyy good bargain?


Maybe barang nampak old school lah sikit but who cares? As long as dapat berjimat I am more over the moon already. Pheww lega rasanya sekurang-kurangnya barang basic yang perlu dah ada. Ha lepas ni dah tak payah tido hotel dah, bilik sendiri dah feeling-feeling hotel dah nanti. hihi.


Tapi memandangkan rumah tu tak besar mana, maka nanti barang-barang ni akan dibahagikan kat merata-rata bilik. Katil kita letak kat master bedroom almari besar godang tu pulak kita campak kat bilik belakang. Boleh la merasa ada wardrobe room sendiri. cewah! :p

2 comments:

farah zainal said...

sungguh best kot! good investment!

amirah said...

Ein:

I knowww. Lega dapat berjimat, and boleh beli barang lain pelan-pelan to complete the whole house. :)