Tuesday, June 4, 2013

Orked balik kampung Penang

Assalamualaikum semua,


How is everyone doing? Another lovely day of the week yea? Ohh well, while I was flipping through all the pictures in my mobile phone just now, tetiba rindu pulak dekat anak buah I, si Orked Basyeerah tu. Haihh. Baby ni memang ada aura sendiri yang bole buat orang angau kat diorang la kan? kan?


Buat masa ni Orked masih dalam pantang lagi as she is only about 1-month ++ old by now I guess. Maleh pulok nak kira berapa hari. haha. Tapi abang still bawak balik Penang sempena majlis pertunangan my sister, Fatin Anisah on Sunday. And to tell you about her, Orked ni kuat tido yang amat-amat. When I say kuat tidoq, I really-really mean it. Pestime oo jumpa baby yang ratu beradu sampai macam gini sekali. huhu. Sah mewarisi perangai ayah dia ni. >_<


Tidoq macam orang tua siap peluk bolster lagi.
She doesn't care about the noise, all she cares about is her sweet la la land.


See, she outshines her Makteh even in her sleep.
Ni majlis tunang sapa sebenaqnya ni?


Dia punya tidoq tu, sampai tahap kalau orang uli-uli, penyek-penyek pipi hidung, tarik-tarik kaki tangan semua pun dia buat dekkkkk je. Dia gerak sikit-sikit ejas kaki tangan bagi selesa, lepas tu dia sambung tidoq balik like nobody's business. Hoiiihh, payah bukan main nak tengok mata sepet awak tu ye Orked?


Puas kami passing-passing dia ke sana sini.
Dia buat bodo je. Sikit pun tak heran.


Dia hanya akan bangun kalau lapaq, lepas dah isi tangki dia sambung tidoq balik walaupun rumah tengah bising gila semua orang dok bercakap kat kiri kanan telinga dia. I've never seen a baby like this before. Paling tidak pun mesti bangun bising-bising nangis-nangis jap kan?


But I was told that she will only create a scene in the middle of the night when everybody else needs to sleep. Time tu baru dia nak bangun kacau ibu dengan ayah dia mintak nak main sembang-sembang. hahaha. Yes Orked, I know pillow talk is really fun. But pity your ibu and ayah if you keep making them awake for your pillow talk session every single night baby.


video
Bonding time with maktok.
She responds to her maktok very easily. Macam ada chemistry gitu.
No doubt, they share the same birthday right? :)


No comments: