Wednesday, March 18, 2015

The little things that make me happy :)

Assalamualaikum,


Hai! Lately ni I kerap sangat rasa down. Kadang-kadang benda kecik pun boleh buat rasa nak marah. Orang potong queue dalam traffic jammed pun rasa macam nak langgar je belakang kereta dia. Kalau aku bawak bulldozer memang dah lama dah kena sodok. Tapi memandangkan sedar diri kereta semut api je, jadiknya simpan je la marah dalam hati. Kesian. haha.


Being emotionally disturbed is totally not fun you know. Hormon imbalance je kan semua ni? Dah gedik pi melayan sapa suruh. Cuba jangan layan perasaan sangat, mesti tak gaduh nak down ke apa. haha. Time-time macam ni rasa macam nak space out kejap dari dunia ni. Bila dah balance balik nanti sambung balik hal kat dunia macam biasa. Aci tak camtu? :p


Hmm, I need some little things to make me happy again. Eh, so many things are on the list but I would love to have only three now. Now as in right NOW. Good food, good company and good live music. Ahhh, bestnye kalau dapat. Nanti Am balik nak ajak dia pegi mana-mana yang boleh fulfill those three wishes. :)


For good food, I love anything with chocolate, preferably 70% dark chocolate. Milk chocolate tak berapa suka sangat. Tapi kalau ada aku bedal aje. :p One slice of moist chocolate brownies and a cup of vanilla latte sound like a perfect combo, aren't they? Give me one, I will love you forever!! haha.


THIS. IS. LOVE. FROM. HEAVEN.


How about good company? Hmm, there is no perfect candidate except my husband. Nak masuk 3 bulan dah ni in LDR, and we still survive Alhamdulillah. Tapi tiap-tiap hari dating dalam skype la for at least one hour. Kalau weekend dapat la dating lama sikit for a good few hours. I'm looking forward for him to be home. Soon, very soon I know. :)


Rindu. This was two years ago, I think.


I love music, but not all kind of music. Yang serabut and lirik tak ketahuan tu memang tak la. I paling suka sekali slow rock especially the ones from MLTR. I boleh dengar lagu diorang on replay sehari suntuk tak rasa jemu sikit pun. Selalu berangan nak pi tengok concert depa walaupun dah tahap pakcik-pakcik dah depa tu. hahaha. But I still love their music. Sekarang ni I tengah suka gila lagu I'm Not the Only One and Stay With Me by Sam Smith. Kalau dapat pi live performance mesti best gila. 




Okay cukup berangan malam ni. Dapat tulis je pun lega dah. 
Terubat sikit rasa down tu. hehe. 
Kalau dapat betol mau melompat sampai ceiling ni. 
Okay, I hope you have a good week ahead. 
See you next time. Tata. :)


1 comment:

danish aurora said...

wah sedapnya hheh
salam singgah
jom datang blog saya ada jual shawl n bawal latest heheh tq