Thursday, November 25, 2010

Henna art work

Assalamualaikum!

I baru siap packing barang. Hmm, dah macam kedai runcit dah beg tu. Macam macam ada. Selagi ada ruang, ada je benda yang I nak sumbat. Pastu nanti mula la merungut nak kena tarik beg berat berat. Padan muka I! huhu..
Ha, hari tu masa wedding abang I pakai inai tau. Tapi bukan pakai macam pengantin yang penuh jari tu. Saja suka suka lukis dekat tangan. Mula mula, masa semua orang dok pakai, I jual mahal. Konon taknak nampak macam pengantin. Tapi bila tengok semua orang pakai cantik je, mula la I pun teringin. Rasanya dah lebih 15tahun I tak main inai tau. Last masa sekolah rendah masa zaman gedik gedik nak merahkan kuku konon macam pakai cutex. Ni tiba tiba buang tebiat pi pakai pulak. hihihi..

Btw, adik perempuan I yang number dua, Hamizah yang lukis macam macam corak inai kat semua orang. She really got the talent. You just name it, from the simplest to the most complicated design, she drew them all. Everybody loves her art work. I yang mula mula berlagak konon taknak pun tiba tiba jadi nak pulak.hehehe. But I asked her to draw the simplest design for me. Macam kat bawah ni.


Ya Allah jari sapa yang gemok sangat tu? T__T


I regarded henna as a sign of joy and beauty. Nothing more than that. Tapi rasanya kalau kahwin nanti I tak pakai yang corak corak macam ni la kot. Nak pakai yang macam tradisional pengantin Melayu selalu pakai je tu. Inai merah kat hujung jari je. Nampak sopan dan ayu la konon.hehehe. Okay, enough! Stop dreaming girl!:p

Saja buat peace terbalik sebab saja nak tunjuk inai yang kat tangan tu.hehehe.


p/s: Jangan suruh I lukis corak inai macam tu. Nanti keluar segala simbol matematik kat tangan baru padan muka. Tangan tak berseni langsung. Haihh~

3 comments:

miss.HazieyLa said...

cewahhh..da stat pakai inai..seru da nk smpai tu k.mira..hahaha

amirah said...

Hahahaha..takde seru seru la ila..ni namanya takde keje..
Kalo sampai seru tak sempat nak berinai cenggini dah.hehehe..:p

miss.HazieyLa said...

xde keje ke akak?..meh sini tulun sy wt thesis..haha