Thursday, February 23, 2012

My first photo booth experience

Hi semua!!


I had my very first experience taking silly photos inside a photo booth today yeay!! Eh, tetiba rasa ni bukan first time. 9 tahun lepas penah amik sekali dengan Mr Fiance dekat City Square JB. Tapi masa tu baru belajar-belajar keluar dating. So gambo tegak aje la. hikhik. Tapi gambo tegak itu la yang jadi peneman study sepanjang 6 tahun belajar dekat UTM tau! =)


Gosh, dah dekat 9 tahun rupanya I dengan ex-bf I. Boleh panggil ex-bf sebab sekarang dah panggil tunang. hehe. Kalau ingat balik masa bercinta dari zaman hingusan sampai sekarang, aduii macam-macam rupanya benda nak cerita. Tapi takyah la, let us keep that as our beautiful memories together. Only between us. =))


Okay, back to my photo booth story. Selama ni kalau nampak mesin warna-warni bersepah-sepah dekat mall camtu, I pandang sebelah mata je. Tak pernah teringin langsung nak masuk! Leave alone la nak amik gambaq muka bajet-bajet comey yang orang selalu buat tu kan. Tapi sebenaqnya kedekut takmau spend duit bayaq gambaq warna-warni tu. hikhik. :p


Tapi! Tapi! Tapi! Harini I buat!!! hahahaha. Gelak kat diri sendiri. Seronok rupanya amik gambaq syok sendiri dekat depan camera tu. hahahaha. Tu laa, dulu berlagak sangat kutuk orang. Sekarang bila dapat peluang dia yang over. Sambung gelak lagi. kahkahkah. Okay, diam kau. Penat gelak. 


Kisahnya macam ni. Tadi ada O-Week event dekat uni. So dalam banyak-banyak booth yang ada tu, tiba-tiba ada photo booth jugak sempena O-Week. For Free people!! Free!! Aimi and Fatin la yang racun I ajak join sekali. Orang tak pernah cuba memang jakun sikit la. hahaha. Benda free pulak tu kan. So no harm trying bebeh!


Ni masa kat luar photo booth
Gila gedabak cermin mata suria baja hitam tengok pun takut.


Senang aje caranya. You just need to go into the booth. Push the button by following the instructions, it counts 3-2-1 then takes multiple pictures of you looking silly with your friends. What makes it more interesting was the props and our laughter looking at our own faces inside the camera. hahaha. Very funny but interesting! Hasilnya?? Tadaaaa!!


Ok seram tengok muka sendiri dalam photo number 2. Taring tu!!
Lepas ni fikir banyak kali nak buat lagi atau tak. haha.

2 comments:

farah zainal said...

hahaha...babe that pic kluar in FB UOW:O-week! I've tagged ur pics! Ein and azie super gile kentang took 3 times photo booth. One tu..been kacau by dua mamat! (Din and Shahril!). Pretty cool experience! Love it! (especially FOC!)

amirah said...

Ein:

Tu laaaa... tak sangka depa ada copy and upload dekat situ. Tapi fun kan especially the FOC part. Tapi muka huduh gila kahkahkah!! :p