Wednesday, March 2, 2011

Ada duit lebih? Mari menyimpan

I received my Commonwealth Bank Debit Card earlier this morning. Yeay! Apa yang kamu happy sangat dapat kad bank je pun? Mind you, ini bukan sebarang kad. With this, I can now enjoy the freedom and control of purchasing things even just with my everyday groceries. Errr, bukan semua debit card berfungsi sedemikian ke? Heee..:p

Okay, let me go on with the details. Masa O-Week hari tu, I dengan Laili merayau-rayau sambil kutip goodies bag dari semua booth yang ambik bahagian. So, bila sampai dekat booth Commonwealth Bank, diorang ada buat promotion untuk tertiary-student, hanya perlu bank in $500 dalam account, then they will reward you $100 for joining them.

O-week 2011 (From left: Izzatie, me, Laili)
(photo courtesy from Izzatie's FB)

Wahhh!! Ini sudah bagus. Sistem hadiah kepada customer. Tetapi khas hanya untuk pelajar universiti sahaja. Bila kitorang tanya kenapa buat offer macam ni? Dengan jujur ikhlasnya marketing officer tu jawab, "We are trying to get more and more NAB customers to join us". Jujur tak jujur tak? But I love it that way. Bersaing secara sihat. Buat lah lagi. Lepas ni bank lain pulak offer ye.hehehe..

Lepas balik tu fikir-fikir, apa salahnya bukak satu account baru dekat Commonwealth Bank. Selain dapat hadiah $100 tu, boleh jugak jadi satu tempat simpan duit lagi. Baru la I tak perasan macam ada duit extra dalam bank NAB. Jadi, esoknya, I pun pergi lah register. Lepas 2-3 hari, dapat comfirmation untuk setup internet banking. I pun dah selamat pindahkan duit berlebihan yang konon-konon taknak guna kat dalam savings account yang baru tu. After 24hours, that amount has been safely deposited into my new savings account. Yeay!=))

I was a bit nervous because everything was done electronically, but Alhamdulillah, I can smile very happily now especially when the debit card is already in my grip. Well, when it comes to customer service, I can't deny that the systems in Australia are very very much reliable. They never dissapoint me so far. Thank you~~

My brand new debit card from Commonwealth Bank

Okay, sekarang dah boleh sorok kad baru ni baik-baik. I will pretend that he's not there. Cewah!! Yakin je. InsyaAllah boleh. "You stay away from me okay, good boy! Just come out whenever I really really need you. Be good. See you again in the next milestone. Tata Debbie~".

2 comments:

myakii said...

ehem....ehem.....
izzatie....
ehem....ehem...
single lg ker....
ehem....ehem.....
xdapat yg awek tudung itam.....
ehem....ehem...
izzatie pun alhamdulillah....
ehem...ehem...
send my regards to your card....
ehem....ehem...
silap...
izzatie...
(blushing!!!)......

amirah said...

hahaha..
suka hati ja nak ngorat anak dara orang eh..
maaf,cubaan gagal..
sila cuba lagi tahun depan..
hihihi..:p