Monday, April 18, 2011

When The War Is Over


Me and Aimy before the war began

Ha?? Ape war war pulak ni? Bikin ribut je kamu ni tau!hehe. Bukan war ape pun lah. I pegi perang dekat paintball battlefield hari Sabtu lepas. Delta Force Paintball, Appin. Do you want to know how fun was it? It was totally awesome!! Lebam sini sana. Muka comot tak hengat. Penat jangan cakap la. Balik terus pengsan!


Okay, let me tell you a bit about the game. When we got there, we were divided into two groups. The White Team and The Orange Team. The colour codes were indicated by the white or orange strap on our hand. Ada la dalam 20 orang dalam tiap-tiap kumpulan. Ramai sangat rasanya. Nak-nak bila dah dressed up into the full uniform, memang tak kenal siapa dah.
The White Team. Spot me!

The Orange Team

When we first arrived, each of us were given Body Armour to cover the chest, coverall Combat Suit to protect our wear, Battle Pack that hold up to 400 paintballs, full head anti-fog Goggle Protection, and a 0.68 Calibre Inferno Machine Gun. Gila power hafal nama gun. Tapi serious cool sangat rasanya masa bawak gun tu! Terus rasa macam wirawati negara nak pergi berperang. kahkahkah! Berangan~~

Battle Pack, Goggle, and The Gun
[Photo courtesy]

Kitorang main dekat 3 battlefields. First main SPEED BALL. We need to protect the checkpoints so that the other team cannot penetrate our defences. Mula-mula I blur and tak berapa nak dapat feel. I don't like this one that much because all the bunkers were too crowded with soo many people. Awal-awal lagi I dah kena keluar. Tak best!

Then masuk second battlefield, JUNGLE CRYPT. Here is where I started to get the excitment. Dalam game ni each team kena conquer kubu yang dekat tengah-tengah jungle. Team mana yang paling ramai ada dekat kubu bila habis masa, team tu yang menang. I love this one as I was among the earliest who conquered The Crypt. Gila best tapi I injured teruk dekat sini. ;O

Finally masuk third battlefield, TROPIC THUNDER. Dalam game ni, sorang wakil dari tiap-tiap team akan jadi prisoner. So, kita kena selamatkan prisoner tu and at the same time kena defend kawasan so that the opponents tak dapat masuk kawasan kita. I berjaya defend satu entrance supaya opponents tak dapat pecah masuk dengan jayanya without being shot. Yeay!!

Sesudah perang tamat

Balik tu bila check kesan tembakan, lengan kanan paling kronik and bruises everywhere. Sakit gila! Tapi kalau orang tanya nak join lagi tak lepas ni. I will simply say YES!!! Without any hesitation. Best sebenarnya main tembak-tembak orang ni. Bila dapat shoot orang, rasa dia macam terawang-terawang di udara. But when I was being shot, perghh!! Rasa dia memang sungguh tidak enak. Kalau nak tau macam mana, cubalah!


Our group photo after the war

All photos were credited to Zaki and Aimy's Facebook. Thank you guys!

10 comments:

MHazrat said...

nnt leh join sy la main paintball nnt bila balik m'sia... xsabar nk tembak awk.. mmuahahaha..

sue. said...

seronoknyaaaaaaaaaa..........jeles ok dear...

amirah said...

Hazrat:

Jangan pandang rendah dengan kemampuan perempuan okay!! We will see how it goes. sapa yang tembak sapa.hahaha.

amirah said...

Sue:

Bestttt!! nak main lagi lain kali. Jom jom!!hehehe..=))

mardhiah ismail (: said...

wahhh bestnyeee teringin lah !

Sophie Al-yahya said...

wah bestnyaaa main paintball ni. tak pernah main lagi =(

amirah said...

Mardhiah:

Memang best! You should at least try once. Mesti nak lagi.

p/s:thanks for dropping by..=))

amirah said...

Nanti kalau ada peluang try la dear. I'm sure you will love it as much as I did. Sekali-sekala jadi lasak apa salahnya kan??hehe..

p/s: glad to have you here Sophie!=))

sherah said...

besntyeee nak main jugak!!wuu takde geng aaaa

amirah said...

Sherah:

Cari la geng.. cari la.. you won't regret.hehehe..best!!=))

Thanks for dropping by dear..=))