Friday, December 24, 2010

Bosannya bila omputih nak raya!!

Dear diary,

I'm still at uni while everybody else has gone back, leaving me all alone in this almost empty building. I walked through the quiet library with not many more people left. It has ended it's operation by now I suppose. Then I strolled down the hall and passed by UniBar, they too were already closed. Same goes to all other coffee shops, their services stopped since yesterday. Gosh! Getting marooned in an unalive place like this is a real bummer you know.

See how empty the library is.

UniBar tempat yang paling happening dalam uni pun dah kosong

It seems like I had stranded in a real empty planet with no human life. Peliknye rasa bila jalan tapi tak jumpa manusia yang boleh I senyum. Jumpa burung 3-4 ekor, then I senyum la kat burung burung tu, sudahnya dia terbang tinggalkan I sorang sorang balik. Hey, jahat tau kamu ni burung! Could you please at least smile back to me. huhu.. Diorang pun pelik agaknya tengok manusia ni buat apa lagi kat sini. Kalau dia boleh cakap agaknya mesti dia kata, "Pergi balik la woii!! Orang nak raya ni!!".

I love these parrots. At least diorang respon bila I cakap dgn diorang. Burung kat dalam uni I tamau kawan! Merajuk!

The university has now officially closed for almost two weeks due to the celebration of Christmas and New Year Eve. We are not encouraged to be around the uni since all the security services will be terminated within these two weeks. So how? Tandanya kena buat kerja kat rumah ke? Pakai tidak la jawabnya. I boleh je datang, tapi sebarang kemungkinan adalah di bawah tanggungan sendiri. Ohhh!!

Okay lah, I think I should get going now. Wanna grab something from Woolies as it's gonna be closed for two days starting from tomorrow. Whether or not I will come to work next week, it depends on my mood. Kalau diikutkan persekitaran camni, nampak gayanya memang tidak le. Tapi KALAU tiba tiba datang angin rajin tu, datang je la jenguk jenguk sekejap.


p/s: Tomorrow I wanna go prawning and the day after next I wanna go shopping. Boxing Day is here again. Mari mengabiskan duit yang memang tak berapa nak banyak ni. lalalala~

2 comments:

myakii said...

dalam banyak2 ayat kt atas tu...i like "Boxing Day"....hahahahaah

amirah said...

Boxing Day bestttt!! Masa tu la barang2 yg tak berapa nak mampu beli jadi mampu sikit.hehehehe..=))