Wednesday, December 1, 2010

Hujan oh hujan

Dear Diary,

Since I came back to Wollongong three days ago, I have been walking in the rain also for three consecutive days. The rain keeps on pouring like a tap left running. Sometimes it was like a river falling out of the sky, and sometimes the rains just drop like the slow beat of time. But still, there is no sign for the rain to stop. And to make it more interesting, today is the first day of summer in which we understand that the sun should start shining very brightly by now. Somehow it didn't.


Then I started looking for information on why this is happening. "Ye la, kata summer, takkan hujan menggila camni kot?", said the innocent Amirah from within. Tapi bila dah baca baca sikit pasal cuaca, sekarang baru la I faham sikit. You may call it summer time, but the probability of storms and wet days does exist. This is resulting from from the change of wind and monsoon season. In fact, the Northern Territory leads into it's wettest month in January (which is right in the middle of summer). Tak faham? Takpela, buat buat faham sudah.hehe.


Dalam kepala I ni pulak, kalau dah nama musim panas, mestila panas kan? Ini tidak, sejuk la pulak. Tak pasal pasal kena korek balik baju tebal yang I dah simpan baik baik bawah katil. Then, kena sarung balik boots bagi mengelakkan seluar basah bila asyik berjalan dalam hujan. Leceh betol lah! Mengikut ramalan kajian cuaca, hujan dijangka akan terus turun sehingga minggu depan. Oh no! Tak boleh nak basuh baju la jawabnya camtu. Takpe, nasib baik bekalan baju ada banyak. Phewww~


I ingat lagi masa jalan jalan dekat Melbourne dengan kakak dengan Abg Adil bulan lepas, hujan lebih kurang macam ni jugak, kitorang berjalan di sekeliling Melbourne City sambil pakai raincoat akibat tak bawak payung punya pasal. Beli sorang satu raincoat $2 dekat convenient store, then dengan bangganya berjalan jalan sekeliling kota metropolitan tu sambil memakai raincoat warna warni. Tapi ni bukan raincoat yang cantik tu tau. Ni yang sebijik macam beg plastik beli sayur kat kedai runcit tu. Tapi yang bestnya takde sapa yang kisah. Best!hehehe.


Cool kan?? Tak penah buat perangai camni masa kat Malaysia.hehe..

p/s: It seems to be so romantic to stand in the rain with your loved one and so you know it, I think the sound of the rain just like the repeated attentions of a lover. True huh? No?

2 comments:

Maria Elena (Zarul) said...

hi!! i read your comment and i was wondering where u are. haha! you're in australia? COOL!!!
how long lagi u have to stay there?

amirah said...

helloo! well yes, i'm here in aussie..been here for 18months and gotta be here until..ntah..sampai research siap kot.hehehe.
i'm doing research btw.so,target nak siapkan within the next two years time..*crossing fingers*