Monday, August 6, 2012

His victory. Our unity.

Assalamualaikum,


How's everybody doing today? Kalau di Malaysia ada yang bercuti sempena Nuzul Quran kan? Seronok nya! I kat sini memang takde la cuti-cuti umum yang macam tu. Tahun ni pun kebetulan Hari Raya nanti masa weekend, baru lah ada mood nak buat preparation sikit. Kalau macam tahun-tahun sebelum ni, raya masa weekdays, pakai sambut ala kadar je la jawabnya sebab masing-masing kena masuk office ataupun kelas. huhu.


Ohh, I wasn't feeling quite well today. Bangun pagi tadi perut rasa tak sedap, loya sangat macam nak muntah. Mungkin salah I sebab sahur minum air kosong je pagi tadi. Bukan apa, sebelum tido tu rasa macam kenyang lagi, kononnya tak payah makan dah masa sahur. Sekarang ni bila sakit perut tak ke diri sendiri yang susah? Mana ada mak kat sini nak tolong layan. hukhuk. :(


Lepas tu masuk office tadi tiba-tiba ada mood nak dengar lagu raya. So I created a playlist full of evergreen Aidilfitri songs. Bijak tak? Bijak tak? Dengan mood yang tak berapa nak stable sebab homesick, time ni jugaklah terasa nak dengar lagu raya. Tak ke cari pasal namanya tu? Sekarang dah syahdu sorang-sorang siapa nak jawab? ;O


Anyway, sempena kejayaan wira badminton kita yang mendapatkan pingat pertama negara di Kejohanan Sukan Olimpik London 2012, I would like to congratulate Dato' Lee Chong Wei on his silver medal winning. We have seen how he tried his very best till the last bit of the game. It was a tough one though. To us, you are the true hero and you already won the gold medal in our hearts. And looking at our hero with tears running down his cheek, my ohh my, that moment was heart breaking. :(


I feel like crying when he had his tears running. :'(


Sebak hokeyy bila tengok dia tweet "I'm sorry" right after his loss to Lin Dan. And I guess all Malaysian wouldn't accept his apology. You wanna know why? Because to us, the gold medal is not the matter anymore, what more meaningful is he brought us the golden moment united as Malaysian. 


Adiwira negara


And guess what? Only until last night's game, I never realized a badminton player could turn out so good looking and handsome moving around the court with a racket and shuttlecock in hands. Ngeee. Eh eh, ke situ pulak dia. hahaha. Sayang jangan marah, awak pun main badminton kan? So this compliment is specially dedicated for you. Bodek ni bodek. kehkehkeh. :p


* all photos were taken from google.

4 comments:

farah zainal said...

statement last kali kelakar..punye baik nak cover! Walaupun ein tak sempat tgk live..hanya tgk ulang sbb pi solat tarawikh..aduh sedih bila tgk DLCW nangis masa ambil medal! Itulah semangat pejuang..."Maju la sukan demi negara"...itu baru betul concept. Anyway DLCW, we always support u! Tough fight!

amirah said...

Ein:

hahaha. nak hidup bahagia kena pandai amik hati. :p tu la kan, he's just like a living legend. semoga ramai lagi pelapis yg ada attitude mcm DLCW dapat dilahirkan in future! :)

Sophie Al-Yahya said...

I dilahirkan kat Georgetown. Lepas tu duduk kat Taman Pekaka *yg dekat dengan USM tu* sampai umur 5 tahun camtu. Umur 6 tahun pindah Seberang Prai. Kiranya duduk both mainland dgn seberang la kan? heheh..

DLCW memang bagus. Sedih masa dia cakap sorry. Tak patut..tak patut..

amirah said...

sophie:

I see, nanti kalau bila-bila rasa nak pi penang lagi boleh la melawat rumah I ye? hehehe. penang tu yg best pun makan je la ye dak. :)