Thursday, August 16, 2012

Kenangan Aidilfitri di perantauan


Assalamualaikum semua,


How's your raya preparation for this year? Baju baru? Kasut baru? Beg baru? Sofa baru? Langsir baru? Pendek kata semua pun nak baru lah kan? Tak salah kalau nak berbelanja ikut kemampuan, tapi lagi indah kalau hari kemenangan ni disertakan sekali dengan semangat as a brand new person with a brand new heart. Tu baru erti sebenar untuk menyambut ketibaan Syawal..:)


Kalau disebut dari segi persiapan, ada yang jenis suka buat persediaan awal sebab malas nak bersesak-sesak. Ada pulak yang jenis suka buat last minute sebab kadang-kadang yang last minit tu lah we can get a better bargain. I pulak masuk kategori dua-dua kot. hahaha. Standard lah tu perempuan. Kalau tak sibuk-sibuk masa raya bukan perempuan lah namanya ye dak? :p


Kalau nak cerita pasal pengalaman menyambut Syawal di perantauan, mau meleleh air mata air hidung semua nanti kot. hahaha. Best tu best lah jugak sebab cara sambutan yang sedikit berbeza, cuma perasaan tu of course la tak mungkin akan sama dengan sambutan hari raya di tanah air sendiri. Meh sini nak tunjuk sikit gambar-gambar kenangan sepanjang I menyambuat Aidilfitri dekat perantauan ni. 


AIDILFITRI 2009


Our Malaysian family. Masa ni I baru sampai sini lebih kurang 2 bulan.
Terubat sikit rindu dekat Malaysia bila berkumpul ramai-ramai.


Among the first big group of singles in Wollongong.
Some are still here some have already left.



AIDILFITRI 2011 


Malaysian gathering. Tahun yang paling meriah.
I'm so gonna miss the year 2011 in my whole experience living abroad.


Among the not so available single ladies.
Only me and Fatin will be around this year :(


Semua gambar di atas tu adalah serba sedikit kenangan yang I dapat gambarkan bagaimana suasana berhari raya di perantauan bersama sahabat handai dari Malaysia. Komuniti Malaysian di Wollongong ni tidak lah terlampau besar dan tidak terlampau kecik. Just nice orang kata untuk kenal semua orang. hehe.


Nampak gayanya tahun ni tahun terakhir I berpeluang untuk sambut hari raya di perantauan. So I'm hoping for something more meaningful to mark my final year abroad. Till I see you again right before Ramadhan comes to it's end. :)


4 comments:

aimy said...

2011 is the most memorable one?? Ramai org happening gitew... (mode prasan sendiri) :)

amirah said...

amy:

yes!! 2011 yang paling best sebab orang2 dia best. including you la of course! :)

HH said...

Selamat Hari Raya (^_^)

amirah said...

Hasfanizam Hamdan (HH):

Salam Aidilfitri! Will contact you soon for further discussion. :)