Friday, August 24, 2012

My upcoming short trip to London

Assalamualaikum semua,


Dah masuk hari ke-6 bulan Syawal ni still rancak berhari raya ke? Esok lusa ni mesti banyak open house nak kena attend kan? Sambutan kat sini pun tak kurang hebatnya, jemputan open house tak putus-putus tau. Seronok sebab dapat makan sedap-sedap. hehe.


Dalam dok sibuk-sibuk berhari raya ni, I pulak dok sibuk plan trip untuk conference presentation di London dalam 2 minggu lagi. Itula padahnya bila last minute baru nak buat bookings, dari flight ticket sampai ke acommodation, semua pun nak kena fikir serentak. Sedikit serabut, tapi alhamdulillah semua dah selesai. :)


So, kesimpulannya nanti I akan balik ke Malaysia pada 7 September 2012, and come back here on 23rd September 2012. 17 hari total perjalanan, seminggu di UK, seminggu di Malaysia. Selebihnya dalam kapal terbang atau kat airport. hahaha.


Well, I haven't really decided on what am I going to do there other than attending the conference. Probably the same common things like what other tourists would do. Lagipun masa terlampau singkat, so tak banyak sangat tempat yang dapat pegi. Yang mana tak sempat tu, kalau ada rezeki next time aje lah pegi nampak gayanya. :)


Haaa, ada satu benda nak cerita ni. For this upcoming conference trip, I will fly to London via Amsterdam. Masa on the way pegi tu okay la sebab transit 2 jam je dekat sana sebelum outbound to London. Tapi!!! Tadi I baru perasan masa on the way balik tu I akan transit almost 23 jam dekat sana. Meloncat la kejap! Apa aku nak buat 23 jam dekat sana haa??? Sorang-sorang pulak tu. Tak sanggup ai nak tawaf airport tu 23 jam tau!!!


Sudahnya, I browsed through the internet, booked myself a hotel for one night, and looked for interesting places around Amsterdam city. hahaha. I think I should start learning a little bit of Dutch. Kalua tak nanti nak beli sandwich seketol pun tak reti. Hadoiii laaa!! Takpe-takpe, anggap je la ni rezeki nak jalan-jalan Amsterdam kan? Kalau saja-saja nak pergi tu memang tak la ye dak? :)


I think I should go find this place. So cool!
[photo courtesy]


~I amirah~


4 comments:

aimy said...

terbaik.... heheheh... amy tak nak keychain, shirt or magnet dr sana..amy nak mamat dr london yg baik n single utk jd calon... tlg bw kan eh... macih...:)

farah zainal said...

Cool plan babe! Semoga Allah permudahkan segala urusanmu. :) Nak jalan sakan jugak..hehe..next year. InsyaAllah.

amirah said...

amy:

jom la ikutttt!!! lagi senang nak cari siapa yang berkenan di hati. hahaha. :p

amirah said...

ein:

thanks a lot babe! next year confirm habis satu europe ditawannya. kot ada rezeki lebih boleh pi visit lagi! :p