Thursday, August 9, 2012

Is life possible without a computer?


Assalamualaikum,


Wah sedar tak sedar hari ni dah cukup 3 minggu kita berpuasa kan? Time flies very quickly sometimes I wish I could pause it for a while. huhu. Tak terkejar rasanya masa yang ada sekarang ni. :( Alhamdulillah setakat hari ni I masih lagi berpuasa penuh dan dapat terus menikmati kelebihan Ramadhan musim sejuk di Australia. Alangkah indahnya kalau tak payah ponteng puasa tahun ni kan? :)


I went off to bed quite earlier than usual for the past few days. Biasanya pukul 11 or 12 macam tu baru I siap-siap nak tido, tapi ni dah masuk dua malam I masuk tido around 9-10 pm. You want to know the reason why? Sebab computer I buat hal so tak boleh nak spend masa golek-golek sambil online sebelum tido. Serve you right Amirah! Reti pulak nak tido awal kan? haha. :p


Sekarang ni asalkan I on je laptop, dalam tempoh sejam mesti dia terpadam sekurang-kurangnya dua kali. Kalau sekali sekala takpe jugak, tapi kalau hari-hari memang boleh bikin hangin satu badan tau! I know there must be something wrong with it. I rasa dia marah or merajuk la sebab I asyik sebut nak beli laptop baru. Huahuahua. Jangan la merajuk sayangggg!! Memang la teringin nak beli laptop baru but definitely not now! I still need you to be good to me until the end of my studies. At least. huhu.


Sebab dah tak tahan dengan laptop yang kejap mati kejap hidup ini, makanya terpaksa la I hantar dia pegi jumpa dokter kat sepital. Urghh, life must be so dull without my computer at home. huhu. Tak boleh nak buat kerja kat rumah dah satu hal, tak bole busybody kat facebook, tak bole tengok movie, tak bole layan youtube. Ohh nooo!! Macam mana nak skype ni??? ;O 


Hisshh, tengok la tu manusia zaman sekarang. Takde computer rasa macam hilang segala-galanya. Buruk betol perangai! Cuba duduk diam-diam baca Al-Quran banyak-banyak. Elok la tu laptop buat perangai di akhir-akhir Ramadhan ni kan? Dapat puasa mata dan telinga daripada tengok or dengar benda-benda yang tidak sepatutnya. T___T


Ohh speaking of the doctor for my computer, I nak pi hantar dekat Kerul mintak dia tolong godek-godek kan pape yang patut. Selamat ada tukang repair computer yang handal kat sini kalau tak mati aku nak kena pi hantaq kat kedai. hoho. Anyway, it is his birthday today!! So happy birthday tuan doctor! Style jugak kasi hadiah laptop masa birthday orang kan? Tapi bukan bagi terus la, mintak tolong repair jeee. hakhakhak. :p


Kerul on his birthday last year. 09/08/11
Walaupun rasa bersalah tapi nak letak gak gambo ko pakai spek gedabak ni. hahaha. :p


4 comments:

farah zainal said...

ala-ala...tomeinye kerollll!!! pakar IT Gong kita!

aimy said...

totally remember this moment... how i tricked him so that u guys can prepare the surprise at his home....hahahaha...

amirah said...

ein:

muka terpaksa sebab birthday boy kena ikut arahan. :)

amirah said...

amy:

yes!!! amy ajak pi makan ice cream kot time tu kan? tak ingat la tapi yg pastinya korang keluar la. hehe.